Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / ZSANETT CIPŐI

ZSANETT CIPŐI

A Szatmárhegyi Református Egyházközség Lelkészi Hivatala ebben az esztendőben újból csatlakozott a HEKS Brot für die Welt „Vajon az ember van a templomért vagy a templom az emberért?” című  projektjéhez. Ez a kiírás gyülekezeti akadálymenetesítést takar.

Gyülekezetünk mindig érzékeny volt az elesettek, nehézsorsúak, egészségügyi problémákkal küzdők iránk. Ez a projekt is egyik kedves presbiterünk kislányát segíti. A lánykát egészen kicsi korában csípőproblémákkal diagnosztizálták. Később, amikor járni tanult, lábtartási, ezért járási nehézségekkel kellett szembesülnie. Zsanett gyermekkorát úgy töltötte és tölti, hogy folyamatosan orvosi felügyelet alatt áll: üdülés és kirándulás helyett heteken át gyógytornázni jár Zilahra, ahol ortopéd szakember figyeli fejlődését, és ennek megfelelően speciális cipőt rendel. Ebben az esztendőben, a vírushelyzet miatt félő volt, hogy elmarad a rehabilitáció, de a nyár végén mégiscsak sikerült eljutnia az édesapának és kislányának a gyógyközpontba. Mivel a kislány járása szépen javul, és mert növésben van, sűrűn kell lábbelit cserélnie. Évente több pár cipőt kell rendelni a részére. Ehhez társul a téli és nyári időszak váltakozása: könnyebb és zártabb, melegebb cipőt kell ilyenkor készíttetni..

A tősgyökeres szatmárhegyi Szűcs család Isten közelében él. Zsanett szüleivel rendszeresen vesz részt az istentiszteleteken. Édesapja presbiter, akit három éve súlyos baleset ért; maradandó károsodással él. A család szerény anyagi helyzete ellenére adakozó, segítőkész. Anyagi kárpótlást nem kapott, munkahelyére nem tud visszamenni. A gyülekezet az ő megsegítésére gyűjtést rendezett.

Zsanett nagyon szereti a gyülekezeti vallásórát, amelyre már húgát is hozza. Részt vett az évenként megszervezett vakációs bibliahéten. Az ügyességi játékokon társai segítették, s nem bántották, ha miatta nem is nyertek. Most, hogy új oktatási környzetbe került, a lelkészi hivatal és a pályáztató részéről sikerült őt két pár gyógycipővel megajándékozni.

Akadálymentesítésnek tekinthetjük ezt a projektet, hiszen segíthettünk, hogy a kislány gyalogosan is jöhessen az egyházi alkalmakra vagy az iskolába. Istennek legyen hála ezért az összefogásért! Köszönet a támogatásért! Legyen áldás a Szűcs család életén, a kislányok gyermekkorán, további jövőjén!

Kelj fel és járj! – Jut eszünkbe a jézusi csodatörténet legfontosabb pillanata. Mivel nem mindenki mozgássérült, ezért nekünk lelki értelemben kell magunkra alkalmazni: Kelj fel, és vedd a fáradságot, hogy az Úr közelében légy! Kérd, gyakorold magad ebben, és küzdj azért, hogy az akadályok ellenére ne távolodj el az Ő Anyaszentegyházától!

Kovács József

lelkipásztor,

a pályázat írója

Szatmárhegy

Szóljon hozzá