Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. január 25.

Velünk az Isten – 2021. január 25.

“De vannak közöttetek némelyek, akik nem hisznek. Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki elárulja őt.” (Jn 6,64)

Minden erdőben van száraz ág, szól a már-már megbocsátó közmondás arra vonatkozóan, hogy minden közösségben vannak passzív, illetve kártékony elemek.

Judásnak volt a legjobb lelkésze, a legjobb vezetője, a legjobb tanácsadója, a legjobb ügyvédje…, ő mégis elbukott. A probléma tehát nem feltétlenül a közösséggel volt, hanem Júdás szívével.

Jézus ezt nagyon jól tudta, mégis együtt vacsorál-, közösséget vállal vele, sőt megváltói munkáját neki is felajánlja. De Júdás nem él ezzel a lehetőséggel.

A tanítványok erdejében a száraz ág áldozatos szeretet által lett kiiktatva, kitakarítva. Szükség van ma is egyházfegyelemre, de soha sem szabad azt a lelkigondozáson kívül rekeszteni, mert ahogy a júdási magatartás nem bírta elviselni Krisztus kereszthalálának terhét, úgy ma is csak a szeretet képes kigyógyítani a közösségből és a személyből a rosszat. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá