Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Az Úr csodásan működik Dabolcon

Az Úr csodásan működik Dabolcon

Istennek legyen hála a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával megvalósítás szempontjából a 2020-as év egy sikeres év volt  a Dabolci Református Egyházközség életében. – tudtuk meg Szilágyi István Róbert dabolci lelkipásztortól.

Az alig 120 lelket számláló gyülekezet minden évben igyekszik a ráhagyott örökséget szépíteni, javítani, újjáépíteni. Kötelességének érzi mert így tiszteleg a múlt előtt és igyekszik építeni a jövendőt. Örömmel vette tudomásul a gyülekezet, hogy 2020-ban 1,500,000 forintot nyert a “A Dabolci Református Egyházközség éves támogatása” pályázat keretén belül. Ebből a pályázati összegből sikerült gondmentesen megvásárolni a szükséges tűzifát a lelkészi hivatal, valamint a gyülekezeti terem részére, ahol télen van tartva az istentisztelet. Mivel kicsi a gyülekezet ez minden évben nagy anyagi megterhelést jelent. Szintén ebből a pályázati összegből tudtuk megvalósítani a ravatalozóba vezető járda öntését, akadálymentesítését. Mindig gond volt eljutni a főúttól a ravatalozóig, mivel nem volt járda főleg sáros, esős időszakban. Gyülekezetünk nagy része idős emberekből áll és sokszor panaszolták, hogy nem mernek elindulni, amikor van egy-egy virrasztó, mert sötét van és nincs járda, nem akarnak botladozni, amit meg is tudtunk érteni. Nagy örömünkre szolgált, hogy a járda mellé sikerült hét darab villanyoszlopot és az ezekkel járó világítótesteket elhelyezni. Ez is nagy segítség a gyülekezet számára, hiszen virrasztó alkalmával az idős testvéreink így már biztonságosan tudnak közlekedni. Szintén a pályázat segítségével sikerült négy darab légkondicionálót felszerelni, ami szintén elősegíti a gyülekezet jobb működését. Ez utón is szeretnénk megköszönni a gyülekezetnek nyújtott támogatást és Isten áldása legyen a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt minden munkatársa életén.

2019-ben a Bukaresti Kultuszminisztériumtól nyert támogatással sikerült kicseréljük a templomban az elkorhadt padlózatot. Amikor a padokat szedtük ki láttuk, hogy el vannak korhadva és nem lehet visszatenni.  A gyülekezetünk el volt keseredve, mert nem tudtuk miből, hogyan fogunk tudni új padokat készíttetni, mindannyian éreztük, hogy erőnk feletti ez a munka, de az Isten Anyaszentegyháza iránti szeretetünk vitt előre. Mikor helyzetünket elmondtam Váradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspökségén Nt Farkas Zsolt előadótanácsosnak, akkor ő  és Ft. Csűry István püspök úrral igyekeztek orvosolni, melynek eredménye az lett, hogy 2020-ban kaptunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től 4,000,000 forintot. Ez utón is köszönetet mondunk a tanácsos úrnak, a püspök úrnak valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt munkatársainak. Ebből az összegből és a gyülekezet hozzájárulásából a famunkálat nagy részét sikerült megvalósítani.  Templomunk új padokkal büszkélkedhet és hirdeti azt, hogy az Úr csodásan működik.

Köszönet mindazoknak, akik segítik egy 120 lelkes gyülekezet előrehaladását, értékmegőrző munkáját, a jövő építését, hogy itt az Ugocsában mint a Szatmári Református Egyházmegye egyik legkisebb gyülekezete hirdesse: ” Az Úr csodásan működik”. – fogalmazott az ének szavaival Szilágyi István-Róbert dabolci lelkipásztor.

Szóljon hozzá