Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. január 18.

Velünk az Isten – 2021. január 18.

“Amikor Jézus észrevette, hogy jönnek, és erőszakkal királlyá akarják tenni, visszavonult ismét a hegyre egymagában.” (Jn 6,15)

Ilyen király kell nekünk, aki kenyeret ad ingyen. Az emberek le vannak nyűgözve, jól laktak, és ennyi elég is nekik. Ennyi minden nap elég is lenne.

Urunk reakciójában azonban van egy megrendítő szomorúság. Ő mindig örül, ha az emberek boldogok, de ez nem teljesen az az öröm, amit Ő akar adni. Újra meg fognak éhezni, királlyá tevésével pedig voltaképpen csupán a fizikai létüket biztosítaná be a tömeg.

Egy pólófeliraton olvastam: „A pénz nem boldogit, de jobb egy Mercedesben sírni.” Szerintem pedig sokkal szánalmasabb. Éppen ez, az ötezrek megvendégelésének története, mutatja, hogy Isten nem megvonni akarja a testi javakat az emberektől, de azt nem akarja, hogy csupán ennyivel elégedjenek meg.

Jézus elhajol a korona elől. Ezzel példát is mutat, neki nem e világ dicsőségére van szüksége. Ő már amúgy is király, a királyok királya. A kérdés az, hogy a te életedben is? Erre neked van szükséged. Ámen.

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá