Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. szeptember 17.

Velünk az Isten – 2020. szeptember 17.

,,Dávid azonban ezt gondolta: Egy napon mégis el kell pusztulnom Saul kezétől. Legjobb lesz gyorsan elmenekülnöm a filiszteusok földjére. Akkor majd hiába üldöz engem Saul Izráel egész területén, megmenekülök a kezéből.” (1 Sám 27,1)

Félelmeink, bajaink sokszor elvonják a figyelmet arról, hogy Isten a leghatalmasabb. Mindennapi teendőink, gondjaink felemésztenek, és úgy érezzük Isten elhagyott, nincs itt, nem segít.

A mai Igében Dáviddal is ezt történt. Megijedt, hogy Izrael jelenlegi királya megöli még azelőtt, hogy az Úr ígérete beteljesedett volna. Az Úr megígérte Dávidnak, hogy ő lesz Izrael királya, azonban Dávid megijedt, hogy még idő előtt meghal anélkül, hogy trónra juthasson. Elkezdett magában tervezgetni, anélkül, hogy imában kérte volna az Isten segítségét, tanácsát, útmutatását.

A világ azt mondja: Erős vagy! Te meg tudod csinálni! És mi próbálunk kitartani, erősnek látszani. Végülis a saját életünket a kezünkbe kell tartani. Megvannak a magunk tervei vészhelyzet esetére, minek is várni az Úrra.  De Isten terve nem mindig a mi tervünk. Az Ő útjai sokkal magasabbak, ezért bátran rábízhatunk bármit, amit aggaszt. Jobban is látja a mi utunkat. Nem mellesleg Isten hatalma korlátlan, bölcs, sosem késik, és sosem ül tétlen. Ha mégis nekilendültünk saját terveinknek, még van visszaút: kimondani, hogy Uram vétkeztem ellened, bocsáss meg. Isten gondot visel az övéire. Bárhol is legyünk, bármit is tegyünk, vagy épp rontottunk el, Isten megkeresi az elveszett bárányt, és irgalommal fordul felé.

Helyezzük az életünket az Ő erős kezébe, és ne követeljük vissza, ha már elfogy a türelmünk.

Csatári Leila

Szóljon hozzá