Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Választási körlevél

Választási körlevél

A 2020. szeptember 27-én sorra kerülő önkormányzati választások, a helyi közösségek szempontjából nemcsak a következő négy esztendőt határozzák meg, hanem – hosszabb távon – az egész magyar nemzeti közösségünk jövőjét befolyásolják.

Legtöbb településen úgy került szembe magyar a magyarral, református a reformátussal, hogy vagy különböző magyar pártok, vagy az előválasztások veszteseként, vagy függetlenként, vagy román pártok színeiben indultak a polgármesteri, tanácsosi, illetve megyei tisztségekért.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerületben is tudják, hogy az ígéret szép szó …, de azt is tudjuk, hogy a Szentírás tanítása szerint egy ország, vagy település felvirágzása csak akkor lehetséges, ha annak vezetői az Isten törvényét megtartják és aszerint ítélnek.

Felhívjuk a gyülekezetek figyelmét, hogy a jelöltek mögött évek és évtizedek mutatják, hogy mit lehet várni tőlük.

Éppen ezért kérjük, hogy azokat válasszák meg elöljáróknak, akik köztiszteletben álló, tiszta erkölcsű, szolgálatra alkalmas, jó magyar emberek, akiknek családi élete kifogástalan és az istentiszteleteket rendszeresen látogatják.

Isten áldása legyen az egész ország, a megyék és a települések életén.

Nagyvárad, 2020. szeptember 7.

Csűry István                                                       Forró László

        püspök                                                               főjegyző

Szóljon hozzá