Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Velünk az Isten – 2020. szeptember 11.

Velünk az Isten – 2020. szeptember 11.

“És monda Dávid: Vajon Saul kezébe adnak-é Kehilla lakosai engem és az én embereimet? És monda az Úr: Kezébe adnak. Felkelt azért Dávid és az ő emberei, mintegy hatszázan, és kimentek Kehillából, és ide s tova jártak, ahol csak járhattak. Midőn pedig Saulnak megmondák, hogy elmenekült Dávid Kehillából, felhagyott az elmenetellel. És Dávid a pusztában tartózkodék az erős helyeken, és a Zif pusztájában levő hegységen maradt. És Saul mindennap kereste, de az Isten nem adta őt kezébe.” (1Sám 23,12-14)

Dávid Kehillában van egész csapatával. Azért van ott mert a kehillaiak bajban voltak. Filiszteusok fosztogatták a környéket s ostromolták a települést, Dávid jött s felszabadította őket. Jöhetne egy kis pihi, meg a jó tett helyébe jót várj, de megtudja Dávid hogy Saul hadai élen jön hogy elfogja őt. Ekkor kérdi meg az Urat bízhat e a kehillaiak hálájában és vendégszeretetében vagy nem. A válasz sajnos nem, ezért Dávid embereivel együtt elinal még az izraeli haderő megékezése előtt.

Szomorú, hogy akkor se volt tisztesség egyesekben de még szomorúbb hogy ma sincs. Tele van a világ árulókkal, nyerészkedőkkel s minden szintjén és terén az életnek bele lehet botlani ilyen egyénekbe. A politikában nincs pardon sokan ahhoz állnak, aki többet ígér. S a gazdaság szereplői is csak a gyors és busás haszonnak élnek legtöbbször. Ezzel nincs is akkora baj az emberfija készüljön fel előre. Sajnos sokszor a család se biztosít édes otthont s a szerelmek se tiszták már, vagy ha mégis nem tartanak ki a sírig. A világ tetteiért nem neked kell szégyenkezned de a saját tetteidért felelős vagy. Dávid tette amit kell: védte a népét s a saját életét, járt amerre lehetett, élt ahogy tudott, folyton Isten közelben őt kérdezve neki adva hálát, s megtapasztalhatta az Örökkévaló megoltalmazza őt. Légy és maradj hű, ne lepődj meg árulásokon, bízz Istenben s benne rejtezz el hogy életed legyen most s örökké! Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá