Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Fontos tudnivalók tanévkezdés előtt – Szatmárnémeti Református Gimnázium

Fontos tudnivalók tanévkezdés előtt – Szatmárnémeti Református Gimnázium

Békesség Istentől! A Szatmárnémeti Református Gimnázium vezetősége áldásokban és sikerekben gazdag új tanévet kíván diákjainak, szülőknek és munkaközösségének egyaránt!
● A Szatmárnémeti Református Gimnázium munkaközössége a jelenlegi járványügyi helyzetben is azon dolgozik, hogy minden diákja számára a legmegfelelőbb feltételeket biztosítsa fizikai-, szellemi és lelki egészségének megőrzésére és fejlődésére.
● 2020. szeptember 14-étől az iskola Igazgatótanácsának döntése és a fölöttes intézmények jóváhagyása alapján szeretettel várjuk minden diákunkat az iskolába. Sajnos hagyományos értelemben vett évnyitó ünnepséget az idei évben nem tudunk szervezni, ennek ellenére minden tanító és osztályfőnök kollégánk várja diákjait évnyitó osztályfőnöki órára az intézmény tantermeibe. Az osztályfőnöki órán a diákok minden információt meg fognak kapni az iskolai élettel, a mindennapi rutinnal és a betartandó szabályokkal kapcsolatosan. A jelenlegi helyzetben arra kell kérnünk a tisztelt szülőket, hogy gyermekeiket legfeljebb az iskola bejáratáig kísérjék, az iskola épületébe ugyanis a jelenlegi szabályok szerint csak rendkívüli esetben léphetnek be.
● Szeptember 14-étől a diákok az iskola főkapuján érkeznek, majd nap végén a hátsó kapun keresztül távoznak az épületből. Ez alól egyedül az előkészítő osztályos diákok és az elemisek képeznek kivételt, őket a tanítók reggel a hátsó kapuban várják, és ugyanitt fognak távozni program végén is. Megértésüket előre is köszönjük.
● A torlódások elkerülése végett kérjük, hogy a diákok szeptember 14-én a következő órarend szerint érkezznek az iskolába:
Előkészítő osztály: 10:00
I. – IV. osztályok: 10:00
V. és IX. osztályok: 11:00 órától a Láncos-templomban istentiszteleten vesznek részt a kijelölt padsorokban és helyeken
VI., VII., VIII., X., XI., XII. osztályok: 11:00
● A következő időszakban a szünetek 5 percesek lesznek, és céljuk, hogy a tanárok eljussanak a következő osztályba. A diákok ezekben a szünetekben nem hagyhatják el a tantermet. A tanórák 55 percesek lesznek. Ez alatt az 55 perc alatt az óratartó tanár 10-15 percet fog biztosítani a diákoknak arra, hogy mosdóba menjenek, étkezzenek, kiszellőztessék az osztálytermet. Ezen szünetek ütemezése úgy fog megtörténni, hogy a diákok ne találkozhassanak más osztályból egyetlen diákkal sem ezidő alatt.
● Minden iskolai nap azzal fog kezdődni, hogy az óratartó tanár újra feldolgozza a diákokkal az érvényben lévő szabályokat és higiéniai előírásokat.
TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK:
– Kérjük a tisztelt szülőket, hogy rendszeresen ellenőrizzék gyermekük egészségi állapotát. Amennyiben gyermekük belázasodik, köhög, légzési nehézségei vannak vagy ehhez hasonló tüneteket produkál, azonnal értesítsék háziorvosukat vagy a sürgősségi betegellátó egységeket, és ne engedjék iskolába a gyermeket.
– Amennyiben a fenti tüneteket a diák az iskolában produkálja, azonnal értesíteni fogjuk a szülőket, és arra fogjuk kérni, hogy jöjjenek érte személyesen, és vegyék fel azonnal a kapcsolatot háziorvosukkal.
– A Tanügyminisztérium és az Egészségügyi Minisztérium 5487/1494/2020-as rendelete értelmében a szülőknek a következő esetekben kötelezően értesítenie kell tanintézményünket: a gyermek a SARS-CoV-2 fertőzés tipikus tüneteit produkálja, a gyermeket SARS-CoV-2-vel diagnosztizálták vagy a gyermek karanténban van, mivel SARS-CoV-2-vel fertőzött személlyel került közvetlen kapcsolatba.
– A krónikus légzőszervi megbetegedésben, immunrendszeri- vagy autoimun betegségben, I-es típusú cukorbetegségben stb. szenvedő gyermekek szüleit arra kérjük, hogy csak írott szakorvosi ajánlással engedjék gyermekeiket iskolába.
– A Tanügyminisztérium és az Egészségügyi Minisztérium 5487/1494/2020-as rendelete értelmében az egészségügyi maszk viselése kötelező az elemista, gimnáziumi és líceumi diákok számára az iskola épületében és udvarán. Ezért kérjük a szülőket, ne felejtsék el minden reggel ellenőrizni, hogy gyermekeik egészségügyi maszkkal induljanak és érkezzenek az iskolába.
– Javasoljuk, hogy minden diákunk elegendő mennyiségű uzsonnával érkezzen reggel az iskolába, ugyanis az iskolában töltött idő alatt nem lesz lehetősége élelmiszer vásárlására.
Ha együttműködünk, sokkal könnyebben leszünk túl ezen a nehéz időszakon.
Isten gazdag áldását kérjük életükre és munkájukra,
Tisztelettel és felebaráti szeretettel,
A Szatmárnémeti Református Gimnázium Munkaközössége.

Szóljon hozzá