Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. október 10.

Velünk az Isten – 2020. október 10.

,,Az Úr pedig súlyos betegséggel verte meg a gyermeket, akit Úriás volt felesége szült Dávidnak.” (2Sám 12,15)

Egy történet szerint egy férfi a nappaliban üldögélt, amikor a macskája egy kis „ajándékot” vonszolt be a szájában – valamilyen elpusztult állatot. Ahogy közelebbről megvizsgálta, döbbenten ismerte fel benne a szomszéd kislány, Boróka nyulacskáját. Szörnyen érezte magát amiatt, hogy feltehetően macskája ölte meg a kisnyulat.

Gyors észjárású lévén, hamar kieszelt egy tervet. A macska szájából kivette az élettelen állatot, ami most egy koszos szőrcsomó volt, és beletette a mosdókagylóba. Egy kis meleg víz és sampon segítségével letisztogatta a nyuszit, ahogy tudta. Ezután hajszárítóval – ami most nyúlszárítóvá lépett elő – addig szárítgatta, amíg a nyuszi elfogadható állapotba nem került. Végül fogta az elpusztult nyulat, elsétált vele a szomszéd nyúlketrecéhez, és visszatette a helyére. Úgy ki volt fésülve, hogy egész természetesnek hatott a kis dobozkájában.

Másnap reggel a barátom kinézett az ablakon, és nagy tömeget látott összecsődülve a szomszéd nyúlketrece előtt. Úgy tűnt, hogy mindenki beszél és mutogat. A barátom eldöntötte, hogy átmegy, és úgy tesz, mint ahogy bármelyik kíváncsi szomszéd tenne, és megérdeklődi, mi történt. Amikor odaért, Boróka édesanyja így szólt hozzá: „Nem fogja elhinni, mi történt! Valóságos csoda! Boróka nyula pár nappal ezelőtt elhunyt, és oda temettük…”

Próbáltad-e már egyik bűnödet egy másikkal fedezni? Ha elkendőzzük a bűnt, csak még rosszabb lesz a helyzet. Ha például rajtakapnak, miközben valami rosszat teszünk, lehet, hogy megpróbáljuk egy hazugsággal eltussolni. Azonban, akárcsak Boróka nyula esetében, az eredmény nem az lesz, amire számítunk. A végén nevetségessé válunk. Sokkal jobban járunk akkor, ha beismerjük vétkünket, és vállaljuk a következményeket. Dávid elvette Úriás feleségét, és még meg is ölette Úriást, hogy ne derüljön ki a bűne. Azonban a bűn zsoldja a halál. S bár felsejlik a kegyelem fénye, hiszen nem pusztul el Dávid, sem a családja, mégis következményekkel jár. Ez a gyermek meghal, de a következő Salamon, akit az Úr szeretetével körbeöleli és vezetgeti az Ő ösvényén. Valljuk meg bűneinket, ne takargassuk és ne próbáljuk meg vétekkel eltüntetni, mert hű és igaz Ő, megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.

Csatári Leila

Szóljon hozzá