Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. október 9.

Velünk az Isten – 2020. október 9.

“Monda azért Dávid Nátánnak: Vétkeztem az Úr ellen! És monda Nátán Dávidnak: Az Úr is elvette a te bűnödet, nem fogsz meghalni.”  (2Sám 12,13)

          Az ember gyakran hibázik, még a legtisztességesebb is. A történetben Dávid megszeretgeti valaki más feleségét, úgy, hogy az teherbe esik, s végső megoldásként, hogy ne derüljön ki a házasságtörés, megöleti a nő férjét, úgy, hogy parancsba adja katonáinak, hátráljanak ki, vonuljanak vissza, az ellenség gyűrűjéből s a felszarvazott férjet, Uriást felejtsék ott az ellenség fegyverei előtt. Hát szépen vagyunk… Igazán nagy emberek is, szent emberek is hibáznak, vétkeznek, követnek el bűnt. A Szentírás abban különleges, hogy nem próbálja eltusolni a bűnt. Nem hallgatja el a királyok vagy próféták túlkapásait sem. Innen is látszik, hogy a Biblia igaz történet, hogy nem idealizál, s az embert meg az emberiséget úgy mutatja be ahogy él. De arra tanít hogyan élhetne bőn nélkül, hogyan élhet örökké. Nem az a cél, hogy Isten tudassa tud tetteidről, nem is az, hogy szóljon lejárt az időd, hanem, hogy változtathass és élj. Hagy fogadd be Jézust és élj örökké!!!

          Az Isten előtt minden tett, minden kimondott szó és minden titkos gondolat nyilván van, derül ki még a Dávid és Betsábé történetéből, s kiderül az is, hogy Isten szembesíti az embert elkövetett tetteivel. A hibáknak, bűnöknek következménye van s lesz ami megváltozik örökre…

          A pozitív üzenetek közül azt mindenképp megemlíteném, hogy bár isten a bűnöst büntetés nélkül nem hagyhatja, mindazáltal a bűnbánó szívűeknek megkegyelmez. Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt és elengedi öröksége maradékának vétkét?! Nem tartja meg haragját örökké, mert gyönyörködik az irgalmasságban! Mik. 7,18. Ezzel az igével éljünk. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá