Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / II. Patóházai Magyar Napok

II. Patóházai Magyar Napok

A Patóházai Református Egyházközség október 4-én megszervezte a II. Patóházai Magyar Napokat. Kis közösségünk, még ha egy kicsit visszafogottabban is (korlátozott létszámban és szájmaszkkal, betartva a szabályokat), de tovább vitte a tavaly elkezdett hagyományt. Idén kimondottan fontos volt számunkra ez a nap, hisz ha belegondolunk abba, hogy 100 év telt el azóta, hogy népünket szétszakították, és még mindig itt vagyunk, létezünk, ez tényleg ünnepelni ad okot. Ez az idei alkalom azért is volt tehát különleges, mert az összetartozás jelszavában telt ez a bizonyos nap.

Istentisztelettel kezdődött az esemény, amelyen Jobb Domokos, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadója hirdette az igét. Az igehirdetés után a helybéli lelkész köszöntötte a vendégeket, Kiss Józsefet, a Szatmári Református Egyházmegye Főjegyzőjét, Turós Lóránd szenátor urat, Oláh Szabolcs Aranyosmeggyes községének alpolgármesterét és Török Marian polgármestert. A vendégek sorra kifejezték jókívánságukat egyházközségünk felé.

Az istentisztelet után az ünneplő közösség kiment a felavatandó összetartozás emlékművéhez, ahol meghallgatta a patóházai ifjak és vallásórások szolgálatát, Kánya Réka szavalatát, illetve megtekintette a Kása Zsolt és Melinda (köszönet nekik!) által felkészített néptánccsoport csodálatos előadását (külön köszönet a szülőknek, akik elhozták a gyerekeket Patóházára INGYEN!). Ezen lelek felemelő események után megtörtént az összetartozás emlékművének a felavatása. Az emlékművön egy Reményik Sándor idézet, a magyar kiscímer és egyházkerületünk címere kapott helyet.

Az ünnepség a helybéli kultúrotthonban szervezett szeretetvendégséggel ért véget (köszönet Czompa Ferencnek és Darabánt Arnoldnak a finom ételek elkészítéséért), ahol Kovács Endre és társai biztosították a jókedvhez való szép magyar dalokat.

A Patóházai Magyar napok megszervezéséhez hozzájárultak: Communitas Alapítvány, a BGA ZRT, a Patóházai Református Nőszövetség, Oláh Szabolcs alpolgármester úr és patóházai református hívek. Istené legyen a dicsősség, és az adakozókra pedig az Ő áldása szálljon. Köszönjük szépen.

Szóljon hozzá