Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. március 6.

Velünk az Isten – 2020. március 6.

„Monda pedig néki Péter: Uram, nékünk mondod-é ezt a példázatot, vagy mindenkinek is?” (Lk 12,41)

Jézus kincsekről beszél, meg jól eltöltött időről, boldogságról, s hogy azok boldogok igazából a akik várják haza az ő urukat, a szolgák boldogok akiknek van Uruk. Boldog leszel, ha az Úr Jézus az Urad, várod őt. Várod, mert tiszteled, várod, mert szereted…

Jézus tanit, utat mutat, erre Péter megkérdezi: Csak nekünk szól ez, vagy másoknak is? Nekem mondod, vagy mindenkinek?

Mindig volt a keresztyénségnek egy olyan vonulata, akik titkos tanokat sejtettek, próbáltak megszerezni, s úgy gondolták, érezték, hogy ők közelebb vannak az Igazsághoz s ezért jobb pozícióban várják az örökkévalóságot. Bennfentesek ezek akik ismerik a dörgést, – legalább is ezt gondolják sokan.

Egyfelől szomorú, hogy a belső kör aminek Péter is tagja sokszor egyáltalán nem érti mit is akar Isten. Hogy gyakran mi is félreértjük Őt. Ezen lehetne szomorkodni, de ne tedd! Örülj inkább, mert másfelől jó Jézus közelében lenni, mert meg lehet kérdezni dolgokat bármikor. Péterben pozitív az, hogy hallgató és rákérdez nem talál ki magának utakat. Nem baj ha néha nem látsz tisztán kérdezd az Urat, olvasd az Igét.
Isten Fia ma téged keres, neked szól. Az egész embervilágot is keresi, de téged személyesen mindenképp. Nem egy vagy a sok közül, te, TE vagy és ő ismer téged. Az övé vagy! Ismeri vágyad kívánságod, kérdéseid. Szeresd őt, kövesd őt, hallgasd szavát, s ha valamit nem értesz, kérdezd meg bátran, ha valami nem világos ne szégyenld…

Engem nem zavar, hogy Jézus másokat is megváltott, söt annak kimondottan örülök, hogy mások mellett engem személyesen fogadott a kegyelmében. Ezért örülök, tégy te is így. Ámen.

Jobb Domokos,
Ombod

Szóljon hozzá