Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. március 5.

Velünk az Isten – 2020. március 5.

“És ha megjő a második őrváltáskor, és ha a harmadik őrváltáskor jő meg, és úgy találja őket, boldogok azok a szolgák.” (Lk 12,38)

Tartalékos embereket a megfelelő helyzetben szolgálatba hívhatnak, ezért a tartalékosnak mindig készen kell állnia. (Például az ezredesnek a rangjának megfelelő öltözetet vészhelyzetben magára  kell öltenie és így kell eleget tennie a felhívásnak.)
Jézus-várásunkban az a bizonyosság éltet, hogy valamikor egyszer beteljesedik. Ennek a várakozásnak azonban van egy bizonytalansága is: nem tudjuk mikor fog ez meglenni. Ez arra tanít bennünket, hogy nem a mi dolgunk tudni az időket és az alkalmakat. Bármikor megtörténhet, akár a második, akár a harmadik őrváltáskor, ezért álllandó várakozásra és készenlétre sarkall, akárcsak a halál.
Miből ismerjük majd fel, hogy elkövetkezett Jézusnak a visszajövetele? Bizonyára lesznek jelei, ahogy Jézus is beszél erről (a gabona megéréséből tudjátok, hogy elkövezett a nyár), de az emberiség ezeket a jeleket nem veszi komolyan, ezért váratlanul fog majd megjelenni, hogy egyeseket meglepjen, másokat pedig készen találjon. A kegyelmi időben, a böjti időszakban várd újra Jézust.
Jézus, téged várlak,
tudom, érkezel,
két kezeddel
 ismét átölelsz majd,
s benned időtlen leszek.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá