Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. július 24.

Velünk az Isten – 2020. július 24.

“A hajlékot pedig tíz kárpitból csináld: sodrott lenből, és kék, és bíborpiros, és karmazsin színűből, Kérubokkal, mestermunkával készítsd azokat.”  (2Móz 26,1)

(kéretik az egész fejezetet elolvasni)

Azt mondják a férfiak kevesebb színt tudnak megkülönböztetni mint a nők, van ugye a piros, a lila, a pink, a zöld, a sárga meg a kék. A fehér igazából a színek hiánya a fekete meg a fény hiánya. Hogy melyik a levendula vagy a mályva hát számomra kérdéses, amúgy szerintem van levendula színű mályva is, meg piros, meg fehér, s a levele zöld. Azt tudom, hogy a terrakotta is színárnyalat s nem csempekályhát jelent, de hogy a bézs, a drapp, meg a halovány barna közt mi a különbség rejtély. Hallottam már, hogy a szürkének is van 50 árnyalata, de a szürkeség helyett mindenkinek a színkavalkádot ajánlom, homokostengerpart, napernyők, lebarnult testek, tarka bikinikben. Naplemente, színes napernyők, színpompás jéghideg koktélok társaságában.

Mózesnek ezekből csak a homok jutott, a naplementék s a feladat, hogy a nép vezetése mellett felügyelje a szent sátor építés projektet.

Azt mondja neki Isten és nem Czipporának kék kell, bíborpiros és karmazsin. S ez csak az egyik nehézség, ami a szent sátor megépítésénél felmerül. Szükség volt ötvösökre, fafaragókra, kárpit készítőkre. Nem szívesen lettem volna a Mózes helyében, még úgy se, hogy tudom, a karmazsin mélyvörös, a bíbor meg kékesvörös, a bibircsiga kivonatnak köszönhetően. A kékkel, kezd aztán a kékespiros árnyalatból átlép a sötétvörösbe, a Tervező.

A mai igéből az egész 26. fejezetből egy gondolator szeretnék csupán még megfogalmazni. Aki Istennek jár, annak tudnia kell, Isten minden részletet előre megtervezett. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá