Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. szeptember 19.

Velünk az Isten – 2019. szeptember 19.

“A kegyes Úr tisztítsa meg azt. Mindenkit, aki szívét elkészítette, hogy keresse az Istent...” (2 Krón 30,18-b-19-a)

Ünnepre hívja Ezékiás a választott nép minden nemzetségét a szent városba, Jeruzsálembe. A pászka ünnepét, a szabadulásért való hálaadás alkalmát méltóképpen meg kell ülni, hogy minden nemzedékben tudatosodjon, mit is jelentett ez annak idején a közösségnek.

Amikor a mában élő nemzedéknek beszélünk a megélt múltról, azt akarjuk, hogy bennük is tudatosodjon a megélt múlt mélységeivel és magasságaival egyaránt.
Még nem érett meg egészen minden nemzetség arra, hogy együtt tudjon ünnepelni a szent városban és nem mindenki vette egészen komolyan ezt a felhívást. Például Efraim, Manassé, Izsakár és Zebulon nemzetségéből megszentelés nélkül fogyasztották el a páska-bárányt. Ezékiás nem ítéli el őket, tudatlanságuknak tulajdonítja mindezt, azért köknyörög az Istennek, hogy maga az Úr tisztítsa meg szívüket. A szándék a legfontosabb, az akarat, a többit rá lehet bízni az Istenre.
Jézusban mindent megbocsát nekünk a mi mennyei Atyánk, ha felséges színe elé állunk és megünnepeljük azokat az alkalmakat, amelyeket Ő szerzett a mi lelkünk üdvösségére.
Tudom, nálad van a bocsánat,
ha szándékom, akaratom tiszta,
tudatlanságom feloldozást kap.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá