Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. szeptember 18.

Velünk az Isten – 2019. szeptember 18.

 „Most azért elvégeztem magamban, hogy szövetséget kötök az Úrral” (2Krón 29, 10)

Állunk rendelkezésére! A kereskedelem és a szolgáltatások világában gyakran találkozhatunk ezzel a kifejezéssel. Azt sugallja ez a vásárlónak vagy az ügyfélnek, hogy forduljon bizalommal az adott vállalkozás szakembereihez, mert azok készséggel segítenek. Természetesen a segítő beosztottak a megfelelő fizetés fejében végzik ezt a munkát. Isten sokkal nagyobb készséggel segít nekünk, mint ahogyan azt elképzelhetnénk. Nem azért cselekszik így, mert ez a munkaköri kötelessége, vagy bármiféle haszna lenne belőle, hanem azért, mert tökéletesen tiszta szeretettel van irántunk.

Ezékiás király, az uralkodása kezdetén nagy bejelentést tett a papok és léviták előtt: „elvégeztem magamban, hogy szövetséget kötök az Úrral”. Azért rendkívüli dolog ez, mert „Áház király az uralkodása alatt megszentségtelenítette” (19 v.) a templomot és magaslatokat építtetett a bálványimádáshoz. Az új király megértette, hogy Isten haragja azért volt Izráel népén, mert az elfordult tőle. Az egyetlen megoldás pedig az, ha megtisztítják a templomot és visszatérnek Úrhoz.

Még jó, hogy Isten nem sértődékeny. A vele való újabb szövetséghez mindössze annyira volt szükség, hogy Ezékiás elvégezze önmagában e dolgot. Isten mindig örömmel fogadja a hozzá való őszinte közeledést. Nagy kegyelem ez a mi életünkben is. Az Úr nem rejtőzködik előlünk és nem játssza meg a nehezen elérhetőt, ehelyett Jézus Krisztusban a lehető legközelebb jött hozzánk.

Kedves testvérem, az Istennel való szövetséghez ma sem kell több, minthogy te is elvégezd magadban e döntést és igaz hittel fordulj hozzá. Jöjj, az Úr vár rád.

„Jézus hív, vele járj, erre váltott meg ő.
Lelki sziklára állj, élő víz onnan jő.
Ő nekünk utat tört, te is lépj arra hittel rá!
Már itt lent s odafönt téged ő tehet boldoggá!”.

Ámen.

Erdei-Árva István,

Szamoskóród-Dobrácsapáti

Szóljon hozzá