Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. július 2.

Velünk az Isten – 2019. július 2.

Rombold le apád Baál-oltárát… Azután építs oltárt Istenednek, az Úrnak, ennek az erdőnek a tetején, a kőrakásból…”  (Bír 6,25-26)

Olvasandó: Bír 6, 25-40

A Harangszó Rádió adása jővő szombaton a 400. alkalommal csendül fel és hirdeti a bátorító, bíztató és vigasztaló üzenetet a hallgatóság felé. A 400-as szám kapcsán a Négyszáz csapás című francia film jut eszembe, melyet François Truffaut rendezett és elnyerte vele a legjobb rendezés díját a cannes-i nemzetközi filmfesztiválon. Természetesen nem úgy definiálom a Harangszó Rádió adásait, mint csapásokat, hanem úgy, mint a filmben is megfogalmazott társadalom normái ellen lázadó evangéliumot. Ugyanis a Harangszó Rádió adásai, a benne felcsendülő gondolatok, az énekek és az áhítatok a társadalmunkban jelen lévő bűnök ellen lázad, azokra igyekszik „csapást mérni”, s teszi ezt úgy, hogy közben az embert szereti, de annak bűnét elutasítja.

A felolvasott Igében Isten parancsolja meg Gedeonnak, hogy rombolja le édesapja Baál-oltárait és helyette az Úrnak építsen. Minden média-adás egyszerre rombolás és építés, azonban nem mindegy, hogy mit pusztít az emberben és mit épít fel benne. Mondanom sem kell, hogy a Harangszó Rádió adásai, ahogyan Pál apostol fogalmaz: a bennünk lévő ó-emberre mond nemet és az új embert igyekszik Isten kegyelme által növelni és építeni.

Köszönetet mondok elsősorban Rácz Ervin lelkipásztornak, főszerkesztőnek a 400 adás megalkotásáért. Hiszem, hogy ő is sokat gazdagodott és épült a munka folyamatában. Ugyanakkor köszönöm a City Rádió munkatársi közösségének, a lelkipásztoroknak, a gyülekezeti tagoknak, és mindazoknak, akik részt vállaltak abban, hogy közösen építsük „Isten oltárát”. Soli Deo Gloria!

Ámen!

Király Lajos,

Batiz

Szóljon hozzá