Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. április 11.

Velünk az Isten – 2019. április 11.

Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek.” (János 17: 24-a)

Nemcsak a gyermekek, de mi felnőttek is szeretjük az ajándékot, a figyelmességet, úgy érezzük, szeretnek és megbecsülnek bennünket.
Jézus főpapi imájában a legnagyobb ajándékot kéri el mennyei Atyjától, hogy ezt tovább adja szeretteinek. Azokért könyörög, akiket kapott, éretted és érettünk. Mindenkinek van valakije, akiért elrebeghet egy-egy imádságot. Nem az elvesztettek felett kell keseregni naponta, azokat kell megbecsülni, akik még itt vannak, itt lehetnek velünk, annak kell örvendezni, hogy mi is vagyunk és együtt lehetünk szeretteinkkel.
Ebben az egyetlen mondatban, mint minden szavában, a rólunk való gondoskodás kerül középpontba. Teljesen leteszi életét az Atya kezébe, azért, hogy nekünk legyen helyünk ott, ahová Ő készül. A mennyei dicsőségben. Ez egy olyan hely, amelyet egyedül csak rajta keresztül lehet elérni. Lakóhely, ahová azok kerülnek, akik hisznek benne.
Az ajándékot nemcsak fogadni kell, méltóvá is kell hozzá lenni. A böjti időszakban tisztítsd szívedet erre az ajándékra.
Uram,. nékem
 adtad önmagad,
én is megüresítem
 magam.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá