Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. január 6.

Velünk az Isten – 2018. január 6.

„hanem beszédetekben az igen igen, a nem nem legyen, mert ami ennél több, az a gonosztól van.” (Máté 5,37)

A Máté evangéliumának 5-7 terjedő részeit a Hegyi Beszédnek hívjuk. Szebbnél szebb gondolatokat tartalmaz. Jézus nagy Mesterünk tanítja a sokaságot és magyaráz. Igénk is ezen igaszakaszból való.

Azt halljuk, hogy legyen a ti beszédetek igen vagy nem, mert ami azon felül van, a gonosztól van. Mit jelent ez keresztyén testvéreim?

 Azt jelenti, hogy beszédünk legyen mindenkor egyszerű, de kifejező és egyértelmű. Ha igy cselekszünk élővé és hatóvá válik igénk szava.

Mert a tiszta és világos beszéd,          az, amely építhet és ezáltal igy konszolidálódik egy közösség is. Fontos, hogy  ilyen kifejezőek legyenek szavaink, hogy vagy igen- vagy nem kategóriába tartozzanak. Ha valamivel egyetértünk, azt konkretizáljuk, és, ha valamiben hiány látunk azt is kifejezően mondjuk el.

A tiszta és világos beszéd az, amely építhet és formálhat.

Igy akar ma is Mesterünk eligazítást adni a ma emberének a hétköznapokban a kommunikációink terén is. Mert nem mindegy hogyan szólunk, s mit mondunk. Kérjük az Istent, hogy mielőtt még ajkunkon lenne a szó Ő adjon bölcsességet, hogy mit szóljunk  adott helyzetekben. S ha igy cselekszünk élővé és hatóvá válik Igénk szava bennünk Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

 Szatmár- Láncos

Szóljon hozzá