Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 6.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 6.

“hanem besz detekben az igen igen, a nem nem legyen, mert ami enn l t bb, az a gonoszt l van.” (M t 5,37)

A M t evang lium nak 5-7 terjed r szeit a Hegyi Besz dnek h vjuk. Szebbn l szebb gondolatokat tartalmaz. J zus nagy Mester nk tan tja a sokas got s magyar z. Ig nk is ezen igaszakaszb l val .

Azt halljuk, hogy legyen a ti besz detek igen vagy nem, mert ami azon fel l van, a gonoszt l van. Mit jelent ez kereszty n testv reim?

Azt jelenti, hogy besz d nk legyen mindenkor egyszer , de kifejez s egy rtelm . Ha igy cseleksz nk l v s hat v v lik ig nk szava.

Mert a tiszta s vil gos besz d, az, amely p thet s ez ltal igy konszolid l dik egy k z ss g is. Fontos, hogy ilyen kifejez ek legyenek szavaink, hogy vagy igen- vagy nem kateg ri ba tartozzanak. Ha valamivel egyet rt nk, azt konkretiz ljuk, s, ha valamiben hi ny l tunk azt is kifejez en mondjuk el.

A tiszta s vil gos besz d az, amely p thet s form lhat.

Igy akar ma is Mester nk eligaz t st adni a ma ember nek a h tk znapokban a kommunik ci ink ter n is. Mert nem mindegy hogyan sz lunk, s mit mondunk. K rj k az Istent, hogy miel tt m g ajkunkon lenne a sz adjon b lcsess get, hogy mit sz ljunk adott helyzetekben. S ha igy cseleksz nk l v s hat v v lik Ig nk szava benn nk men!

Kaszaniczki Csongor,

Szatm r- L ncos

Szóljon hozzá