Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 5.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 5.

Hallott tok, hogy megmondatott a r gieknek: Ne par zn lkodj l! n pedig azt mondom n ktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz k v ns gnak ok rt, imm r par zn lkodott azzal az sz v ben. Ha pedig a te jobb szemed megbotr nkoztat t ged, v jd ki azt s vesd el magadt l; mert jobb n ked, hogy egy vesszen el a te tagjaid k z l, semhogy eg sz tested a gyehenn ra vettess k.

Mt. 5.27-29

H s get fogadtam, vaks got nem! El g sokszor hallottam ezt az rvel st mikor egym sk zt f rfiak n ket (-n ket) “b mulnak.” A szem gyeng ti el a sz vet, s kezdi melengetni a v gyat, a gondolatot, amely nagyon sokszor tett fajul.

J zus egy rtelm en fogalmaz, a k v ns g is b n! Utal ezzel a 10. parancsolatra- ne k v nd a te felebar tod feles g t

A r gieket is figyelmeztetni kellett, s a J zus korabelieknek is meg kellett hallani, amit a r gieknek, hogy b n a par znas g, hogy rt a h zass gt r s.

A k rd s, hogy mi hogyan llunk ezzel? A mi korunk, a mi vil gunk milyen erk lcsi norm kat k vet? Sajn lattal s b nb nattal kell meg llap tanunk vil gunkr l, hogy romlott s akkor m g nagyon finoman fogalmaztam. Ebben a gender semleges vil gban m r nem csak f rfiak vetnek szemet m sok asszony ra de n k is, van deviancia s degener ci el g- s persze a klasszikus f rfi n fel ll s is d b r g ezerrel, nem hi ba v gz dik a h zass gok fele v l ssal, nem is besz lve arr l, hogy h nyan m r csak lett rsi viszonyban lnek vagy m g abban sem s csak alkalmakra szereznek be egy-vagy t bb partnert, akiket s r n cser lnek.

Egyfel l a h v ember feladata, hogy figyelmeztesse kora ember t (s asszony t) Isten szav ra. Dolga, hogy j p ld t mutasson s letvitel vel is legyen m sok seg ts g re nem csak szav val harsogja Isten igazs g t.

Adja az Isten, hogy hom lyosan l ssunk, mikor k s rt sek t rnek re nk hogy ne ragadjon el a l tv ny, tartson vissza, s ha kell vak tson meg ink bb, hogy h ek maradhassunk h zass gi esk nkh z s m g a gondolattal se j tszunk el, m g r vid id re se, hogy let nk p rja lecser lhet . Ne feledj k f rfiv s asszonny teremtette Isten a f ldi embert, s a h zass gban lesznek egy test , teljess . men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá