Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. szeptember 8.

“Az igazs gnak tj b n, van let; s az sv ny nek tja halhatatlans g.”

P ld.12,27

Az igazs g oda t van-“, azaz el rhetetlen, megfoghatatlan. Vagy m gse? Ha oda t lenne, nem mondan a p ldabesz dek b lcs szerz je, hogy van neki tja s sv nye, azaz el rhet .

A Szent r s alapj n b tran kijelenthetj k, hogy az igazs g k zel j tt az embervil ghoz, k zel hozz d is. J zus mondja: “ n vagyok az igazs g!” Ami itt megfogalmaz dik, hogy az igazs got k vetve, igazs gban j rva az ember letre lel, letet tal l. Az l igaz n aki igazs gban j r, aki keresi, k veti, sz lja s teszi, az l, itt s most! Az megtal lja az lete rtelm t s c lj t. Ez az igazs g, amir l a p ldabesz dek r ja sz l, J zusban tal lhat meg, mert nem csak igazs g de, az t s az let maga. Keresd t, hogy lj s megtal lod t s lsz!

s sokkal t bbet ll t a fenti sor le r ja, azt mondja aki ezen a “keskeny ton” j r ezen az sv nyen l pdel, az hallhatatlans gra jut. “Keskeny t v r r d, az gbe vezet a l pcs , ld sa sz ll re d s megtal l a f ny!” (Mert J zus a vil g vil goss ga is!!!)

A S.( t n), a S.( rk ny-K gy ), a S.( t t), a hazug, a hittet , aki ember gyilkos volt kezdett l fogva, nem akarja, hogy lj, s pl ne azt nem akarja hogy r kk lj. Ha akarta volna az letf nak a gy m lcseit aj nlgatta volna v nak s d mnak, de nem “a – s gonosz tud s” f j nak gy m lcsire h vja fel a figyelmet, hogy az ember is tudjon “gonoszat” gondolni, mondani tenni.

A hal l ellen csak egy es lyed van s ez az igazs g: Az es ly, J zus! H vd be az letedbe!

“Asr J zus, p sztorom, l gy velem.

L gy velem vigy zz r m Istenem.

Vigy zz r m Istenem sz ntelen

Szentlelked lakozzon n bennem.” men.

Jobb Domokos,

Ombod

 

Szóljon hozzá