Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 8.

Velünk az Isten – 2017. szeptember 8.

“Az igazságnak útjábán, van élet; és az ő ösvényének útja halhatatlanság.”

Péld.12,27

Az igazság odaát van…”, azaz elérhetetlen, megfoghatatlan. Vagy mégse? Ha odaát lenne, nem mondaná a példabeszédek bölcs szerzője, hogy van neki útja és ösvénye, azaz elérhető.

A Szentírás alapján bátran kijelenthetjük, hogy az igazság közel jött az embervilághoz, közel hozzád is. Jézus mondja: „Én vagyok az igazság!” Ami itt megfogalmazódik, hogy az igazságot követve, igazságban járva az ember életre lel, életet talál. Az él igazán aki igazságban jár, aki keresi, követi, szólja és teszi, az él, itt és most! Az megtalálja az élete értelmét és célját. Ez az igazság, amiről a példabeszédek írója szól, Jézusban található meg, mert ő nem csak igazság de, az út és az élet maga. Keresd őt, hogy élj és megtalálod őt és élsz!

            És sokkal többet állít a fenti sor leírója, azt mondja aki ezen a „keskeny úton” jár ezen az ösvényen lépdel, az hallhatatlanságra jut. „Keskeny út vár rád, az égbe vezet a lépcső, áldása száll reád és megtalál a fény!” (Mert Jézus a világ világossága is!!!)

            A S.(átán), a S.(árkány-Kígyó), a S.(ötét), a hazug, a hittető, aki ember gyilkos volt kezdettől fogva, nem akarja, hogy élj, s pláne azt nem akarja hogy örökké élj. Ha akarta volna az életfának a gyümölcseit ajánlgatta volna Évának és Ádámnak, de nem ő „a … és gonosz tudás” fájának gyümölcsire hívja fel a figyelmet, hogy az ember is tudjon „gonoszat” gondolni, mondani tenni.

            A halál ellen csak egy esélyed van és ez az igazság: Az esély, Jézus! Hívd be az életedbe!

„Úr Jézus, pásztorom, légy velem.

Légy velem vigyázz rám Istenem.

Vigyázz rám Istenem szüntelen

Szentlelked lakozzon én bennem.”  Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

 

Szóljon hozzá