Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 9.

Velünk az Isten – 2017. szeptember 9.

„A hosszú várakozás beteggé teszi a szívet, de a beteljesült kívánság az élet fája.” Péld 13, 12

            Mai felgyorsult világunkban a türelem az ember egyik leggyengébb pontja. Nem szeretünk várni! Mindent szeretnénk azonnal megkapni! A kisgyerek egy játékot szeretne megkapni, és hisztizik, ha nem adják neki azonnal. A gyerek szeretne egy kettőre felnőtt lenni. A kamasz szeretne minél hamarabb elkerülni otthonról, önállósodni. A fiatal szeretne házasságot kötni, családot alapítani. Várjuk, hogy teljenek a napok, ezt is vagy azt is érjük meg, utána pedig siránkozunk a elröpült idő miatt. Egy ilyen hajhász világban jó elgondolkodni azon, valóban arra van szükségem? Ha megkapom javamra fog válni?

            A legmegfelelőbb kérdés mégis inkább az: van-e helye Istennek az életünkben és abban, amit vagy amire várunk? Mert, ha nincs helye, akkor igaz ránk az ige: „A hosszú várakozás beteggé teszi a szívet” Mert nem kérdezzük meg Istent, hanem foggal-körömmel kapaszkodunk, és végül csalódni fogunk.

            Természetesen várakozni, az életünkben tervezni, vágyainkat megfogalmazni nem rossz dolog. De olyan jó lenne Istenre várni és vágyni az életünkben. Az írja az ige második része: „de a beteljesült kívánság az élet fája” Mit jelent ez? Életem több lesz puszta létezésnél. És akkor már nem az lesz a fontos, hogy a földi dolgokba kapaszkodjak, hanem már a mennyben gyűjtünk magunknak kincseket, ahol a moly és a rozsda nem eszi meg. Ámen.

Kala Noémi,

Túrterebes

Szóljon hozzá