Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 9.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. szeptember 9.

“A hossz v rakoz s betegg teszi a sz vet, de a beteljes lt k v ns g az let f ja.” P ld 13, 12

Mai felgyorsult vil gunkban a t relem az ember egyik leggyeng bb pontja. Nem szeret nk v rni! Mindent szeretn nk azonnal megkapni! A kisgyerek egy j t kot szeretne megkapni, s hisztizik, ha nem adj k neki azonnal. A gyerek szeretne egy kett re feln tt lenni. A kamasz szeretne min l hamarabb elker lni otthonr l, n ll sodni. A fiatal szeretne h zass got k tni, csal dot alap tani. V rjuk, hogy teljenek a napok, ezt is vagy azt is rj k meg, ut na pedig sir nkozunk a elr p lt id miatt. Egy ilyen hajh sz vil gban j elgondolkodni azon, val ban arra van sz ks gem? Ha megkapom javamra fog v lni?

A legmegfelel bb k rd s m gis ink bb az: van-e helye Istennek az let nkben s abban, amit vagy amire v runk? Mert, ha nincs helye, akkor igaz r nk az ige: “A hossz v rakoz s betegg teszi a sz vet” Mert nem k rdezz k meg Istent, hanem foggal-k r mmel kapaszkodunk, s v g l csal dni fogunk.

Term szetesen v rakozni, az let nkben tervezni, v gyainkat megfogalmazni nem rossz dolog. De olyan j lenne Istenre v rni s v gyni az let nkben. Az rja az ige m sodik r sze: “de a beteljes lt k v ns g az let f ja” Mit jelent ez? letem t bb lesz puszta l tez sn l. s akkor m r nem az lesz a fontos, hogy a f ldi dolgokba kapaszkodjak, hanem m r a mennyben gy jt nk magunknak kincseket, ahol a moly s a rozsda nem eszi meg. men.

Kala No mi,

T rterebes

Szóljon hozzá