Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 11.

Velünk az Isten – 2017. szeptember 11.

„A jó ember jóakaratot nyer az Úrtól; de a gonosz embert kárhoztatja ő.”

(Péld.12,1)

A példabeszédek könyve olyan értéket tolmácsol a régmúltból, melyekkel a mindenkori ember képes életét normális keretek között leélni és boldog, tartalmas időt megérni.

A közmondások, szólás-mondások is ilyen „példabeszédek” mindannyiunk számára, melyekbe őseink belekódolták azokat az élettapasztalatokat, melyekkel a következő nemzedékek életét akarták segíteni, jobbá tenni.

A példabeszédek könyvébe maga az örökkévaló Isten kódolta bele azokat a tanácsokat, melyekkel az emberek közötti kapcsolatot szabályozza és az ember életét az igazság, szeretet útján tartja. Szembeállítja a két lehetőséget, a jóakarat elnyerését és a kárhozatba taszítást. Az előbbi, a jó út, ezen járva az élet szép lesz, a hűség gyümölcse a boldogság, a kitartás eredménye siker lesz. Isten erre akar minket predestinálni és ezt az üzenetet fogalmazza meg a visszatérő Krisztus cselekedetében is: némelyeket örök életre, másokat örök kárhozatra rendel, kit-kit a maga érdeme szerint.

A mai napon Isten próbára tesz minket: Képesek vagyunk-e jóakaratot nyerni a nap végén? Szívünkben vajon a jó utat, jó oldalt válasszuk? Ha bejárjuk a mai nap „mélységeit és magasságait” tegyük próbára lelkünket. Isten adja, hogy megnyugvással emeljük fel szívünket az Örökkévalóhoz tudván, hogy ma is jóakaratot nyerünk.

Kiss József,

Szatmárpálfalva

Szóljon hozzá