Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 11.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. szeptember 11.

“A j ember j akaratot nyer az Asrt l; de a gonosz embert k rhoztatja .”

(P ld.12,1)

A p ldabesz dek k nyve olyan rt ket tolm csol a r gm ltb l, melyekkel a mindenkori ember k pes let t norm lis keretek k z tt le lni s boldog, tartalmas id t meg rni.

A k zmond sok, sz l s-mond sok is ilyen “p ldabesz dek” mindannyiunk sz m ra, melyekbe seink belek dolt k azokat az lettapasztalatokat, melyekkel a k vetkez nemzed kek let t akart k seg teni, jobb tenni.

A p ldabesz dek k nyv be maga az r kk val Isten k dolta bele azokat a tan csokat, melyekkel az emberek k z tti kapcsolatot szab lyozza s az ember let t az igazs g, szeretet tj n tartja. Szembe ll tja a k t lehet s get, a j akarat elnyer s t s a k rhozatba tasz t st. Az el bbi, a j t, ezen j rva az let sz p lesz, a h s g gy m lcse a boldogs g, a kitart s eredm nye siker lesz. Isten erre akar minket predestin lni s ezt az zenetet fogalmazza meg a visszat r Krisztus cselekedet ben is: n melyeket r k letre, m sokat r k k rhozatra rendel, kit-kit a maga rdeme szerint.

A mai napon Isten pr b ra tesz minket: K pesek vagyunk-e j akaratot nyerni a nap v g n? Sz v nkben vajon a j utat, j oldalt v lasszuk? Ha bej rjuk a mai nap “m lys geit s magass gait” tegy k pr b ra lelk nket. Isten adja, hogy megnyugv ssal emelj k fel sz v nket az r kk val hoz tudv n, hogy ma is j akaratot nyer nk.

Kiss J zsef,

Szatm rp lfalva

Szóljon hozzá