Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / “Van egy lmom” – j igazgat val ind totta tan v t a Refi
[*~ alt *]

“Van egy lmom” – j igazgat val ind totta tan v t a Refi

Megkezd d tt a 2017/2018-as tan v a Szatm rn meti Reform tus Gimn ziumban, ahol t bb mint k t vtized ut n j igazgat felel ss g re b zatott a tanint zm ny. P ti Edu rd lett az igazgat , s m r egy f l ve szolg l aligazgat k nt Elek Kinga.

Tolnay Istv n a Nagyk rolyi Reform tus Egyh zmegye esperese a d lel tt 10 rakor kezd d istentiszteleten, a megtelt L ncos templomban az Apostolok Cselekedeteir l Sz l K nyv 10. r sz nek 33. verse alapj n hirdetett Ig t: “- j l tetted, hogy elj tt l. Most az rt mi mindny jan az Isten el tt llunk, hogy meghallgassuk mindazt, amit r d b zott az Asr.” Az igehirdet meger s tette a di kok helyes d nt s t, miszerint j l tett k, hogy elj ttek s ezt az iskol t v lasztott k. Mi rt? Az rt mert ez az iskola v d fal, v r s mened k, valamint lelki t masz. Ugyanakkor megtan t a sz p magyar besz dre s az rt kes nekeinkre. Nem k nny ma sem tan rnak, sem di knak lenni, de ha Isten a sz v nkben van, ld sokban lehet r sz nk – mondta Tolnay.

Erdei- rva Istv n iskolalelk sz k sz nt tt mindenkit, majd a m sik k t jelenlev esperes igei ld sa k vetkezett. Kir ly Lajos szatm ri esperes az rzelmi fert z sr l sz lt, mely lehet pozit v is, ha b tor t an hat. Gell n S ndor mindennapi im ds gra buzd tott: k rdezz k Istent minden lethelyzetben, hogy mit a terve vel nk.

Keresk nyi G bor megyek zpontunk polg rmestere besz d ben elmondta, hogy egy ltal n nem term szetes az, hogy sikereket tudhatunk a h tunk m g tt, hogy ebben a helyzetben vagyunk, hiszen sokan tettek, dolgoztak az elm lt vtizedekbe az rt, hogy el rel pj nk. Ezek k z l kiemelkedik Szil gyi va, aki t bb mint k t vtizedet volt az iskola vezet je, s ezt k vet en is k sz tan csaival ell tni az jakat. Egy csokor vir g a polg rmestert l s a t bbi felsz lal t l is m ltat szavak rkeztek az igazgat n h z, mely megsz l t s ezut n is megilleti.

Kall s Zolt n tanfel gyel -helyettes a Refi csal di jelleg re h vta fel a figyelmet, majd k vetkezett az j igazgat vnyit besz de.

P ti Edu rd t rt nelemtan rk nt megszokta, hogy a m ltb l mer t gondolatokat, de ez esetben a j v lehet s geit is latolgatta. “Van egy lmom, hogy iskol nkban tan rok s di kok otthon rzik itt magukat, hogy a sz l k haza k ldik a gyerekeket az iskol ba, hogy j l rezheti itt mag t mindenki, h en az rt kekhez s nyitottan az jra.

Fogadalmat tettek az j di kok s tan rok, k zben Higyed Gy ngyi a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye zenei el ad ja felk sz t s ben d sz tettek az elmaradhatatlan, rt kes nek, valamint Moroz Hannelore s K nya R ka szavalatai. A di kok neke is fogadalomk nt hatott: “Megtanulom, meg rz m / tan tom, tov bbadom / A sz leim nyelv t a gyerekeim hangj n / Elvenni nem hagyom.” men.

Egy hozzászólás

Szóljon hozzá