Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 4.

Velünk az Isten – 2017. november 4.

„Majd így szólt hozzám az ÚR szava: Embernek fia! Add tudtára Jeruzsálemnek utálatos dolgait” (Ezékiel 16,1-2)

Kedves Testvéreim!

Az Úr tudja mindnyájunk lakóhelyét, Ő ismer bennünket. Tudja a mi bűneinket, előtte minden ember olyan, mint egy nyitott könyv, előtte semmit sem titkolhatunk el.

Azt mondja Igénk ma, hogy  „Add tudtára Jeruzsálemnek utálatos dolgait” Az Úr szembesíti népét. Minderre a feladatra a prófétát használja fel, ő kell tolmácsolja az Úr szavait. Az Úr szembesíti az Ő népét az ő bűneiről fertelmeiről.

S ahogy feljebb is hangzott az Úr előtt mindenki élete egy nyitott könyv, ahogy az Ő népe élete is. És most az az idő jött el, amikor szembesíti őket. Egy tükröt állít eléjük, hogy lássák meg büneiket.

Az Úr Isten ma bennünket is szembesít, ezen alkalommal, és szól ma felénk: nézz csak bele mélyen a tükörbe és lásd meg önmagadat. Nézd mennyi minden vesz körül a világ kínálta pompa, a sok hitványság, ahogy egy énekünk is  mondja:

„Ha e világ bája engem hívogat
Nagy csalárdul kínál hitványságokat
Szemem elé állítsd szenvedésidet
Vérrel koronázott, szent keresztedet”

Jó lenne egy kicsit önmagunkban szállni és engedni az Úr szavát szólni; engedni, hogy vezessen bennünket.

Nehéz szembenézni hibáinkkal és bűneikkel, de meg kell tennünk, mert ezt tart meg bennünket, és ment meg, mert megment a pusztulástól. Engedjük, tehát ma a nagy Mestert szólni, aki a szívek és vesék vizsgálója. Kérjük, hogy tisztítson meg és emelje a tekintetünket a Krisztusra. Van lehetőség tehát a változásra és a megújulásra. Kérjük az Úrat vezessen s újítsa meg életünket. Ámen.

Kaszaniczki Csongor,

Szatmár- Láncos

Szóljon hozzá