Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 3.

Velünk az Isten – 2017. november 3.

“Mire val a sz l t ke f ja minden m s fa k z tt, a venyige, mely az erd f i k z tt van? Haszn lj k-e a f j t, hogy valamit csin ljanak bel le? Haszn lj k-e c veknek, hogy mindenf le ed nyt akasszanak r ? me, a t zre vetik, hogy az megem ssze. s ha a k t v g t megem sztette m r a t z, s a k zepe is megperzsel d tt, vajon alkalmas-e eszk zk sz t sre?” (Ez.15,2-4)

Mi lesz a s val, ha meg zetlen l? – Kidobj k s eltaposs k- Mi lesz a sz l venyig vel ha lenyesik? – t zre vetik s meg g.

A “r gi” vil gban ami nem is volt olyan r g, alig 30 ve, mikor m g a t lt sek oldal t kasz lt k egy kis sz n rt, s mikor m g otthon kemenc ben s t ttek kenyeret, a lemetszett sz l vessz ket, a venyig t, fal helyen k v be k t tt k, s mikor j l kisz radt azzal f t tt k a kemenc t keny r s t s el tt. T li t zel nek jelent ktelen lett volna, de keny r s t shez megfelelt.

Nek nk nem volt kemenc nk, ha kenyeret akartunk s tni a falu p ks g be kellett elvinni a megkelesztett keny rt szt t, gy a lev gott venyige, ha a szomsz dnak nem kellett, haszontalan volt. Ap m rak sra hordta s el gette, hogy ne maradjon szem t.

Isten n pe, Izrael a lenyesett sz l vessz ami az utols t letkor meg g, mert haszontalan, alkalmatlan arra amire teremtetett. Sajnos az ige szerint k t v ge is meg gett, s a k zep n is megp rk l d tt. Akkor ott Izrael n pe jelentette Isten n p t, ma b rki b rmi m st mondjon is az EGYH Z, a kereszty n vil g az. Mi vagyunk Isten n pe. Isten n p nek az a dolga hogy Krisztusban maradjon, hogy ott n vekedjen s gy m lcs t hozzon! J zus azt mondja: ” n vagyok az igazi sz l t , s az n Aty m a sz l m ves. Minden sz l vessz t lemetsz, amely nem terem bennem gy m lcs t, mindazt pedig, amely gy m lcs t terem, megtiszt tja, hogy t bb gy m lcs t teremjen.” (Jn.15,1-2) Hogy elker ld a pusztul st: Maradj a t k n, s teremj gy m lcs t! men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá