Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Az Asr az r k hajl k – Vigasztal s a temet ben

Az Asr az r k hajl k – Vigasztal s a temet ben

A reform tusok nem tartj k sem a halottak napj t, sem a mindenszentek nnep t, k a felt madott Krisztust nneplik ilyenkor is.

Ennek ellen re, vagy ppen ez rt sokan kimennek ezekben a napokban a temet kbe eml kezni, a v ros reform tus temet i is megtelne. Ebb l a t nyb l kiindulva d nt tt gy a Szatm rn meti-Szigetlankai Reform tus Egyh zk zs g presbit riuma, hogy kiviszi az evang lium vigasztal zenet t a M ty s kir ly utcai temet be.

Cs t rt k n koraeste 6 rakor Papp Krisztina k ntorn vezet s vel lelki s hitvall nekeket nekelt az jonnan alakul nekkar s a gy lekezet: Er s v runk n k nk az Isten, L baidhoz hullok t rt rem nnyel, Te vagy napvil gom, Lelki pr b imban J zus l gy velem- A lekci t a n sz vets gb l ketten olvast k fel: M skulik Kl ra s Suvanjeiev gnes, majd Kov cs Tibor gondok im ds ga el zte meg az igehirdet st. R cz Ervin lelkip sztor a 90 zsolt r alapj n hirdette az Ig t. Isten a mi otthonunk, kit l ma is b neinek szak thatnak el, de Isten hazav r. A zsolt r szerz j t, M zest nyolcvan ves kor ban h vta el Isten a szolg latra, vel nk is tud b rmikor jat s jra kezdeni, az szolg lat ba llni ma m g nem k s . Itt az ideje teh t, hogy b lcs sz vvel sz moljunk Istennel s sz m tsunk r ! – mondta a lelkip sztor. az r k hajl k.

Sz p sz mmal voltak a szabadt ri istentiszteleten, melyre t bben c lzottan rkeztek, de voltak olyanok is, akik ppen arra j rtak, s hit nk szerint nem v letlen l kapcsol dtak az istentiszteleti k z ss ghez.

Szóljon hozzá