Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Az Úr az örök hajlék – Vigasztalás a temetőben

Az Úr az örök hajlék – Vigasztalás a temetőben

A reformátusok nem tartják sem a halottak napját, sem a mindenszentek ünnepét, Ők a feltámadott Krisztust ünneplik ilyenkor is.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért sokan kimennek ezekben a napokban a temetőkbe emlékezni, a város református temetői is megtelne. Ebből a tényből kiindulva döntött úgy a Szatmárnémeti-Szigetlankai Református Egyházközség presbitériuma, hogy kiviszi az evangélium vigasztaló üzenetét a Mátyás király utcai temetőbe.

Csütörtökön koraeste 6 órakor Papp Krisztina kántornő vezetésével lelki és hitvalló énekeket énekelt az újonnan alakuló énekkar és a gyülekezet: Erős várunk nékünk az Isten, Lábaidhoz hullok tört reménnyel, Te vagy napvilágom, Lelki próbáimban Jézus légy velem… A lekciót a nőszövetségből ketten olvasták fel: Máskulik Klára és Suvanjeiev Ágnes, majd Kovács Tibor gondok imádsága előzte meg az igehirdetést. Rácz Ervin lelkipásztor a 90 zsoltár alapján hirdette az Igét. Isten a mi otthonunk, kitől ma is bűneinek szakíthatnak el, de Isten hazavár. A zsoltár szerzőjét, Mózest nyolcvanéves korában hívta el Isten a szolgálatra, Ő velünk is tud bármikor újat és újra kezdeni, az Ő szolgálatába állni ma még nem késő. Itt az ideje tehát, hogy bölcs szívvel számoljunk Istennel és számítsunk rá! – mondta a lelkipásztor. Ő az örök hajlék.

Szép számmal voltak a szabadtéri istentiszteleten, melyre többen célzottan érkeztek, de voltak olyanok is, akik éppen arra jártak, és hitünk szerint nem véletlenül kapcsolódtak az istentiszteleti közösséghez.

Szóljon hozzá