Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 10.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. november 10.

Mert nem gy ny rk d m a meghal hal l ban, ezt mondja az Asr Isten. T rjetek meg az rt s ljetek! (Ez.18,32)

Nem csak egy tt rz s fejez dik ki a fenti ig ben de a ki t is felsejlik, kirajzol dik a lehet s g. Isten t r dik vel nk, t r dik veled, megsz l t mert fontos vagy neki.

Az AsR Isten besz l, s azt mondja, hogy van hal l, azt mondja l tja a hal d st, l tja a haldokl st. L tja ag ni dat- Azt mondja l tja, de nem lvezi, nem leli benne kedv t-” nem gy ny rk d m a meghal hal l ban“. Isten nem olyan mint a v sott k ly k aki kit pdesi a legyek sz rnyait vagy szem veg lencs n kereszt l megp rk li a hangy kat. Isten j s gos.

Isten nem csak, hogy nem gy ny rk dik a hal lban s a pusztul sban de nem is okozza azt. Az rt van hal l mert a b n uralkodott el d mt l fogva, s kihat az els ember engedetlens ge s annak k vetkezm nye, a hal l mi re nk is.

Mondj k persze sokan, hogy ha Isten t nyleg l tezik, s mert Isten hatalm b l ad d an megtehetn , mi rt nem teszi meg, hogy k zbe avatkozik s megment.

J h r, Isten k zbe avatkozott s avatkozik ma is. Nap mint nap oltalmaz s gondot visel re d is, hogy sz l az is egy ilyen beavatkoz s. Tan csait tarts meg! Isten azt akarja l gy hat kony, l gy cselekv . Nem az az let, hogy s ttetted magad a napon, vagy egy b rban l gsz eg sz nap. Az let pezsg s, tervez s, munka melyb l az alkot son kereszt l valami j lesz, s nem a meglev dolgok kiszipolyoz sa elfogyaszt sa. Ma azt mondja Isten ne v rd a s lt galambot, ne lj t tlen l, t rj meg s LJ! lj most s majd lj r kk ! men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá