Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 10.

Velünk az Isten – 2017. november 10.

Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek! (Ez.18,32)

           Nem csak együttérzés fejeződik ki a fenti igében de a kiút is felsejlik, kirajzolódik a lehetőség. Isten törődik velünk, törődik veled, megszólít mert fontos vagy neki.

Az ÚR Isten beszél, és azt mondja, hogy van halál, azt mondja látja a halódást, látja a haldoklást. Látja agóniádat… Azt mondja látja, de nem élvezi, nem leli benne kedvét…” nem gyönyörködöm a meghaló halálában”. Isten nem olyan mint a vásott kölyök aki kitépdesi a legyek szárnyait vagy szemüveg lencsén keresztül megpörköli a hangyákat. Isten jóságos.

Isten nem csak, hogy nem gyönyörködik a halálban és a pusztulásban de nem is ő okozza azt. Azért van halál mert a bűn uralkodott el Ádámtól fogva, s kihat az első ember engedetlensége s annak következménye, a halál mi reánk is.

Mondják persze sokan, hogy ha Isten tényleg létezik, és mert Isten hatalmából adódóan megtehetné, miért nem teszi meg, hogy közbe avatkozik s megment.

Jó hír, Isten közbe avatkozott és avatkozik ma is. Nap mint nap oltalmaz és gondot visel reád is, hogy szól az is egy ilyen beavatkozás. Tanácsait tarts meg! Isten azt akarja légy hatékony, légy cselekvő. Nem az az élet, hogy süttetted magad a napon, vagy egy bárban lógsz egész nap. Az élet pezsgés, tervezés, munka melyből az alkotáson keresztül valami új lesz, és nem a meglevő dolgok kiszipolyozása elfogyasztása. Ma azt mondja Isten ne várd a sült galambot, ne ülj tétlenül, térj meg és ÉLJ! Élj most s majd élj örökké! Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá