Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 11.

Velünk az Isten – 2017. november 11.

„Te pedig kezdj siratóéneket Izráel fejedelmeiről!” (Ezékiel 19,1)

A prédikátorok könyvében mondja az Ige, hogy megvan mindennek az ideje az ég alatt. Valahogy Ezékiel 19 fejezetét olvasva, úgy érezheti az ember, hogy bizony ez egy gyászének, amely Izrael vezetői felé szól. Az az idő következett, amikor valóban sötét felhők borultak a nép felé. A próféta nehezebbnél-nehezebb feladatokat kap. Énekelnie kell, de nem is akárhogy az Ur azt mondja Ezékiel számára, hogy énekelj gyász éneket Izrael fejedelmeiről. Most ennek az ideje jött el. Az Úr ítélete végkifejletjében van.  Betelt a pohár és kezdődik az ítélet.

A gyász mindig a szomorúságot jeleneti, és amikor az Úr kéri erre a szolgálatra szolgáját nehéz szívvel teszi, hiszen az Úrnak nem a pusztítás a célja, hanem a megmentés. Ezen a gyász éneken keresztül  üzenni szeretne, kérdés az, hogy halló fülekre talál-e?

A kérdés, hogy te ma hallod e az Ő szavát hallod e figyelmeztetését, hallod e, hogy ma még szabad ma még lehet borulj le a kereszt alatt?

Ma ha az Ő hangját halljátok ne keményítsétek meg szíveteket.

Lássuk meg ma reggel is az Úr kegyelmét az ítéletben is, hogy szól felénk. Hát emeljük fel tekintetünk, kapuk nyíljatok meg, és hadd hangozzék el a zsoltáros szava:

„Emeljétek föl fejeteket, ti kapuk, emeljétek föl, ti ősi ajtók, hogy bemehessen a dicső király!”

Kaszaniczki Csongor,

Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá