Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 11.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. november 11.

“Te pedig kezdj sirat neket Izr el fejedelmeir l!” (Ez kiel 19,1)

A pr dik torok k nyv ben mondja az Ige, hogy megvan mindennek az ideje az g alatt. Valahogy Ez kiel 19 fejezet t olvasva, gy rezheti az ember, hogy bizony ez egy gy sz nek, amely Izrael vezet i fel sz l. Az az id k vetkezett, amikor val ban s t t felh k borultak a n p fel . A pr f ta nehezebbn l-nehezebb feladatokat kap. nekelnie kell, de nem is ak rhogy az Ur azt mondja Ez kiel sz m ra, hogy nekelj gy sz neket Izrael fejedelmeir l. Most ennek az ideje j tt el. Az Asr t lete v gkifejletj ben van. Betelt a poh r s kezd dik az t let.

A gy sz mindig a szomor s got jeleneti, s amikor az Asr k ri erre a szolg latra szolg j t neh z sz vvel teszi, hiszen az Asrnak nem a puszt t s a c lja, hanem a megment s. Ezen a gy sz neken kereszt l zenni szeretne, k rd s az, hogy hall f lekre tal l-e?

A k rd s, hogy te ma hallod e az szav t hallod e figyelmeztet s t, hallod e, hogy ma m g szabad ma m g lehet borulj le a kereszt alatt?

Ma ha az hangj t hallj tok ne kem ny ts tek meg sz veteket.

L ssuk meg ma reggel is az Asr kegyelm t az t letben is, hogy sz l fel nk. H t emelj k fel tekintet nk, kapuk ny ljatok meg, s hadd hangozz k el a zsolt ros szava:

“Emelj tek f l fejeteket, ti kapuk, emelj tek f l, ti si ajt k, hogy bemehessen a dics kir ly!”

Kaszaniczki Csongor,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá