Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 9.

Velünk az Isten – 2017. november 9.

“Miért mondogatjátok ezt a mondást Izráel földjén: „Az atyák ettek egrest, és a fiak foga vásott bele”? Élek én – mondja az én Uram, az ÚR –, hogy nem lesz többé helye köztetek ennek a mondásnak Izráelben.” (Ez 18,2-3)

Egy családnak volt egy valódi antik vázája, amit egyik nemzedék örökölt a másiktól. Valóságos kincs volt, amit a kandallópárkányon tartottak, hogy mindig élvezhessék a látványát.

Egy nap, amikor a szülők hazaértek, tizenéves lányuk az ajtóban várta őket.

„Apa, anya, tudjátok, az antik váza, amiről meséltétek, hogy egyik nemzedék adta tovább a másiknak…

„Igen?” – feleltek a szülők.

„Nos, apa és anya… a mi nemzedékünk az előbb leejtette.”

Egyre többet hallom, hogy nemzedékek vitatkoznak egymással, a felelősséget a másikra hárítva. A fiatalok maradinak tartják a másik nemzedék felfogását, az idősek pedig elégedetlenek a mai fiatalokkal. Az Ige arra szolit, hogy mindenkinek a saját tükrébe kellene nézni, ahelyett, hogy a másikhoz mérecsgéli magát, vagy áttolja a felelősséget.

Azt is tudom, hogy minden ember valamennyire hordozza magában a gyermekkorban elért sérelmeket. Éppen ezért egy kicsit belevásik a foga az atyák által evett egresbe. De azt is tudom, hogy Isten képes ezeket a sebeket begyógyítani, éppen ezért bátoritok mindenkit arra, hogy forduljon a nemzedékeket is összekötő, sebeket gyógyító Úrhoz! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá