Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 9.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. november 9.

“Mi rt mondogatj tok ezt a mond st Izr el f ldj n: “Az aty k ettek egrest, s a fiak foga v sott bele”? lek n – mondja az n Uram, az AsR -, hogy nem lesz t bb helye k ztetek ennek a mond snak Izr elben.” (Ez 18,2-3)

Egy csal dnak volt egy val di antik v z ja, amit egyik nemzed k r k lt a m sikt l. Val s gos kincs volt, amit a kandall p rk nyon tartottak, hogy mindig lvezhess k a l tv ny t.

Egy nap, amikor a sz l k haza rtek, tizen ves l nyuk az ajt ban v rta ket.

“Apa, anya, tudj tok, az antik v za, amir l mes lt tek, hogy egyik nemzed k adta tov bb a m siknak…

“Igen?” – feleltek a sz l k.

“Nos, apa s anya… a mi nemzed k nk az el bb leejtette.”

Egyre t bbet hallom, hogy nemzed kek vitatkoznak egym ssal, a felel ss get a m sikra h r tva. A fiatalok maradinak tartj k a m sik nemzed k felfog s t, az id sek pedig el gedetlenek a mai fiatalokkal. Az Ige arra szolit, hogy mindenkinek a saj t t kr be kellene n zni, ahelyett, hogy a m sikhoz m recsg li mag t, vagy ttolja a felel ss get.

Azt is tudom, hogy minden ember valamennyire hordozza mag ban a gyermekkorban el rt s relmeket. ppen ez rt egy kicsit belev sik a foga az aty k ltal evett egresbe. De azt is tudom, hogy Isten k pes ezeket a sebeket begy gy tani, ppen ez rt b toritok mindenkit arra, hogy forduljon a nemzed keket is sszek t , sebeket gy gy t Asrhoz! men!

R cz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá