Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 4.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 4.

“Embernek fia! Pr f t lj Izr el p sztorai fel l, pr f t lj, s mondd meg nekik, a p sztoroknak: ” gy sz l az n Uram, az AsR: Jaj Izr el p sztorainak, akik nmagukat legeltett k! H t nem a ny jat kell legeltetni k a p sztoroknak? A tejet megitt tok, a gyapj val ruh zkodtatok, a h zottat lev gt tok, a ny jat nem legeltett tek. A gy ng t nem er s tett tek, a beteget nem gy gy tott tok, a s r ltet nem k t zt tek be. Az elt velyedettet nem hozt tok vissza, s az elveszettet nem kerest tek meg, hanem kem nyen s kegyetlen l uralkodtatok rajtuk.” (Ez 34,2-4)

Megmondom szint n, nekem lelkip sztornak nem esett j l a mai Ige. Asgy voltam vele, els olvasatra, hogy: Uram, eg sz nap a te gyedben settenkedek, g rc l k, s erre ez a v lasz, hogy kapok cser be egy j adag elmarasztal st? K zben soroltam magamban, hogy mi rt is vagyok n jobb p sztor, mint a fenti Ig ben rintettek.

R ad sul ma reggel besz ltem egy fiatallal is, aki kerek-perec elmondta nekem, nem hajland templomban j nni, t nem f rasszam ezzel. Sajn lattal, de tudom sul vettem, nem tudom meggy zni, ism t egy cs d.

Asgy bel l megpend lt bennem az uralkod si v gy, hogy hatalommal s er vel er lk dve mondjam el neki, hogy ne legyen szemtelen, s m r pedig tudja be k teless g nek a templomba j r st, de ennek nem lett volna semmi rtelme. S m r magyar zkodtam is magamban, nem lehet b r nyt megtal lni, ha az nem engedi, hogy megtal lj k.

Nagy nehezen r j ttem, hogy mi rt kaptam ezt az Ig t. ppen az rt amit reakci k nt kiv ltott bel le. De h t n! n teszek, n, n, n- Ahelyett, hogy a j p sztorra, az egyed li j p sztorra b zn m letem, s t engedjem el re.

Mindenki, aki p sztor, akire emberek b zattak, ak r mind sz l , ak r mint vezet , el bb-ut bb fel kell ismerje, csak a j p sztort k vetve lehet felel ss gteljesen gondot viselni, s ha gy teszek, n is megkapom majd az angyali zenetet Betlehem mezej n. men!

R cz Ervin,

Szatm r-Szigetlanka

Szóljon hozzá