Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 3.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 3.

” s elj nnek hozz d, ahogyan a n p szokott sszej nni, s oda l el d az n n pem. Hallgatj k besz dedet, de nem cselekszik, hanem mint szerelmes neket veszik azt ajkukra, sz v k pedig nyeres g ut n j r. me, te olyan vagy nekik, mint egy szerelmes nekes, akinek sz p a hangja, s mint egy j lantos: csak hallgatj k besz dedet, de nem cselekszik azt.” (Ez kiel 33, 31-32)

Hossz n mas ga ut n Ez kiel visszanyeri besz dk szs g t. Ez k zvetlen l az el tt t rt nik, hogy egy k vet rkezik hazulr l, aki tudtul adja a pr f t nak, hogy a szent v rost bevette az ellens g. Jeruzs lem elesett, s a pr f ta megint tud besz lni. Ezek nem v letlen egybees sek, Isten m r el re k sz tette r (24, 26k).

Isten akkor is vel nk van, ha l tsz lag semmi nem t rt nik vel nk. Ha pedig hirtelen felgyorsulnak az esem nyek k r l tt nk, rts k meg j l a sz nd kot, mire k sz t ltaluk.

Ez kiel nem hi ba kapta vissza a besz d aj nd k t, Isten zenni akar ltala a n pnek. A pr f ta nagy lend lettel tolm csolja az Asr zenet t, ez teljesen rthet , hiszen sok ig nem sz lhatott. Megnyer , leny g z el ad sm dja sokakat vonzott maga k r . Az elhangzottak szerelmes nekk nt hatottak a hallgat s gra. A n p gy rzi, hogy valami j , s t rendk v li dolog t rt nik vele. Mekkora nagy vigasztal s ez ppen akkor, amikor a v ros elest nek h re bizony ra k z tt k is fut t zk nt terjedt el. Nem v letlen a r csod lkoz s: mi ez a besz d, amely az Asrt l j n (30. vers)-, vagyis az Asrt l ige j n!

mde hi ba ez a nagy rvendez r csod lkoz s, ugyanis minden olyan felsz nesnek l tszik. Az ig nek tett kellene v lnia, de ez nem t rt nik meg. Ha csak andal t, ha csup n eszt tikai hat st kelt, nem rtett k meg igaz n, hogy mi rt adatott az ige. Id vel r j nnek erre, de akkor m r k s lesz.

Adventbe l pve j lenne, ha felismern nk az jra s jra rkez Urat, aki sz l tgat benn nket mai szolg in kereszt l. Vigy zzunk, ne csak szerelmes neknek tartsuk besz d t, hanem minden meg rtett szava sarkalljon minket tettre, Isten akarata cselekv s re. men.

Szil gyi Bal zs,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá