Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 16.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 16.

“Mondd a p rt t knek, Izr el h z nak: gy sz l az n Uram, az AsR: Most m r el g legyen minden ut latoss gatokb l, Izr el h za!” (Ez kiel 44,6)

Kedves Testv reim!

Az Asr szava jra sz l, de ezen alkalommal egy kicsit m sk pp. Ez kiel ltal sz l tja fel a n p t, hogy hagyjanak fel az ut latoss ggal. Olyan rzs se van az embernek a vers olvas sa kapcs n, hogy mostm r betelt az gynezett poh r. Szoktuk is mondani, amikor valakib l eleg nk van, betelt a poh r, vagy igy is mondjuk :megel gelt k.

Az Asr is igy volt Izraellel. Sokszor figyelmeztette sokszor intette s mindez mind hi ba. Egy szintel el r bb megy az Asr figyelmeztet se, mostm r t nyleg el g. Mennyi minden ut latoss got cselekszik a n p s nem veszi szre, hogy veszt be rohan.

De minden figyelmeztet s egy es lyt is jelent n pe sz m ra, hogy megt rjen s visszat rjen a helyes tra.

Az Asr m sodik vagy tal n harmadik felsz l t sa ez. Mindegy tal n nem is az a l nyeg, hanem az a fontos, hogy eljut el a v ltoz sig n pe s szre veszi v gre, hogy nem j fel halad.

A figyelmen kiv l hagyott int s nem marad k vetkezm ny n lk l. Asjra s jra lehet m sabb k rit sben de sz l, de egyszer v ge t r, ahogy F le Lajos vers ben is hangzik:

“Siessetek,hamar lej r.Kegyelme m r r g ta v r,

Ma m g lehet ma m g szabad,Borulj le a kereszt alatt”

Ma ez az ige advent zaj ban s forgatag ban is sz l sz munkra. Tartsunk nvizsg latot s induljunk el az let tj n. Hagyjunk fel b neinkkel v gre s engedj k, hogy megtisztuljunk. Itt az id a v ltoz s szele elk vetkezett. Indulj s menj s hagyj fel r gi neddel s j rd a Krisztus tj t.

men

Kaszaniczki Csongor,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá