Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / L A U D A T I O – Working Group Romania – Oosterbierum Segélyszervezetének tiszteletére

L A U D A T I O – Working Group Romania – Oosterbierum Segélyszervezetének tiszteletére

“Akinek pedig van miből élnie e világon, és elnézi, hogy az ő atyjafia szükségben van, és elzárja attól az ő szívét, miképpen marad meg abban az Isten szeretete?” (I.Ján. 3:17)

Voltak, vannak, lesznek, Istennek csodái, tapasztaltuk és tapasztaljuk, hogy ,,az Úr csodásan működik” .

Csodaként éltük meg 1989. december 22-ét, amikor egyik pillanatról a másikra, vége szakadt egy ,,sötét, bezárt, korszaknak, Isten e szörnyű sötétséget, világossággá változtatta, hogy ezáltal is megtapasztaljuk, hogy még nincs végünk.

Megnyíltak a határok, a segítő emberi szívek, akik bár térben 2.000 km-re éltek, de lélekben mindig közel, az imádság által, mert hitték és vallották, hogy mindnyájan az Atyának gyermekei vagyunk, testvérek az Úrban.

Így kopogtak, zörgettek be hozzánk, 1990-ben a Working Group Romania – Oosterbierum alapító tagjai: Sijbe Wop Houtsma, Nelly Houtsma Kerlien, Rintje Wisser, Pitje Wisser, akit lsten már elhívott az Ő országába, Wolbers Johannes és Wolbers Jessy. Ahogy Jézusnak követői szaporodtak, úgy jelentkeztek az önkéntes munkások a szeretet szolgálatra, néhány év múlva már több százan imádkozva, szolgltak, dolgoztak érettünk.

Egy beszélgetés alkalmával, megkérdeztem, mi késztette Őket erre a nem könnyű, de nemes szolgálatra? Ekkor idézték az öreg János apostolnak a világra szóló felhívását. lsten gyermekei ezt ismerve, cselekedtek, szolgáltak, közel 25 esztendőn keresztül. Nem, nem nézték el, hogy akinek van miből élnie e világon, ne segítsék a rászorulókat.

Ebben a segítségben részesültek a következő gyülekezetek, akiknek nevében is köszönetet mondok: Adorján, Sárközújlak, Patóháza, Dabolc, Tamásváralja, Szamoskrassó, Szatmárnémeti, Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskóród, Apáti, Egri, Dob, Kispeleske, Szárazberek, Sándorhomok, Erdőd, Vetés, Pettyén.

Az adományokból, templomot, parókiát javítottunk, imaházat, orgonát építettünk, rászoruló gyülekezeti tagokat segélyeztünk.

Ma már a köszönet és a hála maradt, meg az a szeretetteljes barátság, ami elkísér a sírig. Istennek mondunk köszönetet, hogy megajándékozott Bennünket, Veletek. Isten áldjon, őrizzen Benneteket!

Az Ároni áldás legyen a mi ajándékunk: “Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet. Világosítsa meg az Úr az ő orcáját te rajtad, és könyörüljön rajtad. Fordítsa az Úr az ő orcáját te reád, és adjon békességet néked.” ( IV Móz. 6:24-27)

  1. karácsony hava

Kovács Sándor,

  lelkipásztor

Szóljon hozzá