Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 17.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 17.

“Azut n azt mondta nekem: Az szaki s a d li kamr k, amelyek az elk l n tett hely el tt vannak, azok a szent kamr k. Azokban fogyaszthatj k el a papok, akik az Asrhoz k zelednek, az igen szents ges ldozatokat. Ott rakj k le az igen szents ges ldozatokat: az tel ldozatot, a b n rt val s a v tek rt val ldozatot, mert szent az a hely. (Ez kiel 42,13)

P ter apostol rja level ben, hogy szentek legyetek eg sz letviteletekben. Isten let nk minden ter let n gondot visel r lunk, gy nek nk is oda kell figyeln nk letvitel nkre. Nem lehet k t rnak szolg lni, nem lehet el sz r a hasunkra hallgatni, azut n Istennek is szolg lni. Amennyiben t le k rj k mindennapi kenyer nket, neki tartozunk h laad ssal is.

Ez kiel a 40-42. fejezetekben az angyal ltal bemutatott j templomot rja le. A l tom sban szerepl p let j val nagyobb a fogs g el tti templom m reteihez k pest. A pr f ta ezzel azt akarja kifejez sre juttatni, hogy a fogs gb l hazat rt n p k r ben az Asr a maga teljess g ben, minden eddigi tapasztalatot s elk pzel st fel lm l dics s g vel lesz majd jelen.

A kamr kat csak keletr l, a k ls udvar fel l lehetett megk zel teni. Ezek arra szolg ltak, hogy a papoknak itt kellett megenni k a szent ldozatokat. A papoknak nemcsak az volt a feladatuk, hogy az ldozati szertart st elv gezz k, hanem az is, hogy az ldozatot a szent helyen megegy k. A szent szolg latot erre a c lra val ruh kban kellett v gezni, amiket nem volt szabad m s c lra haszn lni.

Isten az dics s g vel Asrk nt akar jelen lenni let nk minden ter let n, k l n sen most az adventi id ben. Az nnepre val k sz l d s nkben k zeledj nk Istenhez azzal az elhat roz ssal, hogy megszentelj k let nket az jelenl t ben.

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá