Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. augusztus 23.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. augusztus 23.

Vil gos?

“Az igazak sv nye pedig olyan, mint a hajnal vil goss ga, mely min l tov bb halad, ann l vil gosabb lesz a teljes d lig. Az istentelenek tja pedig olyan, mint a hom ly; nem tudj k, miben botlanak meg” (P ld. 4, 18-19)

A sz l i szigor nevel besz d gyakran ezzel a k rd ssel z rul: vil gos? Ilyenkor a sz l arra k v ncsi, hogy a gyermeke meg rtette-e a mit tett rosszul, illetve mit kell tennie? A gyermek kiss szomork s, de m gis engedelmes daccal, fej t lehajtva csendes v laszt ad: vil gos.

Kedves testv rem, te tudod, hogy kereszty nk nt mi a dolgod a vil gban? Vil gos el tted az leted? Felismered a m lt nevel tapasztalatait, a jelen form l megpr b ltat sait, a j v ld st hoz g reteit? Nem sz gyen bevallanunk, hogy ltal ban nem llunk a helyzet magaslat n ezen a t ren. K nnyebb a m lt okozta sebeket rendszeresen fels rteni, m soknak mutogatni s az ldozatot j tszani. Egyszer bb a jelen neh zs gei miatt nyafogni s m ltatlankodni, mint a gondokon fel lemelkedni. Szeret nk valamilyen k l n s nk nz ssal a j v kil t stalans g r l besz lni, hogy a fiatalok tiszteletlenek, az emberi lelkek hidegebbek, a kapcsolatok resebbek, az egyh z eler tlenedett stb. Csak az l tja ennyire komornak az letet, aki Isten n lk l j rja az tj t, ugyanis az “istentelenek tja olyan, mint a hom ly”.

“Az igazak sv nye pedig olyan, mint a hajnal vil goss ga, mely min l tov bb halad, ann l vil gosabb lesz”. Kereszty nk nt ezzel a mennyei optimizmussal kell lj nk, hiszen “most m r megigazultunk az (J zus Krisztus) v re ltal” (R ma 5,9).

Testv r, most m r vil gos, hogy milyen ldozatot hozott a mi Aty nk a megtart sunk rt? Mi p l nk a m ltb l, h l sak vagyunk a jelenben s rem nyteljesen n z nk a j v be, mert J zus lehet v tette ezt sz munkra. Vil gos? men!

Erdei- rva Istv n,

Dobr csap ti

Szóljon hozzá