Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szállítmány érkezett a diakónia támogatására

Szállítmány érkezett a diakónia támogatására

Pár hónapja a holland székhelyű MeHoRo Alapítvány tagjai Bert van Zandwijk vezetésével látogattak el a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalba.

Még 2017 októberében a Dél-Hollandiában található Meerkerk településen bejegyzett MeHoRO alapítvány munkatársai látogattak el a hét folyamán a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalába, ahol az egyházmegye esperesével, Király Lajossal és főgondnokával, Puskás Csabával találkoztak. A hollandiaiak tudomást szereztek az egyházmegye azon szándékáról, – amelyet az egyházkerület is zászlajára tűzött -, a diakóniai munka egyházmegyei szintű, intézményes elindításáról. Az alapítvány képviselői támogatásukról biztosították az egyházmegyei elöljárókat.

A diakónia, segítő szolgálat szükségszerűségéről sokat beszéltek az elmúlt időszakban, református szinten is, íme, ez is már egy előremozdulás, egy lépés a megvalósítás felé.

Az alapítvány tagjai örvendtek annak a gondolatnak, hogy a szatmári egyházmegye a zászlajára tűzte a diakóniai munka elindítását. Ezt támogatandó a holland testvérek ezen a héten, szerdán délután egy kamionnyi szállítmányt küldtek, melynek értékesítéséből a diakóniai munkát szeretnék támogatni. A http://www.mehoro.nl/ honlapon több mindent megtudhatnak a támogatókról.

A hasznos áruk árusításáról hamarosan részleteket a refszatmar.eu-n olvashatnak.

Az alábbiakban a szállítmány érkezéséről szóló képriportot tekinthetik meg.

Szóljon hozzá