Kezdőlap / Gondolatok / riz k s hirdet k
[*~ alt *]

riz k s hirdet k

HusvetKrisztusFeltamadt

Forr s: http://www.karolyirefegyhazmegye.ro/

M r r g elhalkult a vir gvas rnapi hozs nna. M r sokan a fesz tsd meget ki lt k k z l is nmarcangolva sz tsz ledtek, s a nagyp nteki Golgot r l csak a kereszt rny k n cs szott al a s padt holdf ny, v gigsim tva a megolvadt v rcseppeket, a szegek hely t s a sz lk k k z tt a kalap cs t sek nyomait.

Minden elcsendesedett m r. A hajnali sz rk letben k t virraszt , im dkoz asszony k sz lt a r gt nz tt s rhoz, szomor k teless g ket elv gezni. Azt, amit nagyp ntek este m r nem tudtak befejezni. Annyi csal d s, annyi szenved s, annyi f jdalom ut n m g a csend is m lyebb volt, mint m skor. M r a kuty k sem ugattak, s a g pies k sz l d sben az asszonyok eml keiben m g ott volt a v llon reccsen kereszt s lya, a t viskoron s f szomor n z se, az li- li ki lt s rekedt lemond sa s a k ny rg s tiszta lelke. Bocs ss meg nekik, Aty m! A s rt pedig pr b lt vit zek rizt k. A hajnalban meg-meg villant a s t l rp rok d rd j n a f ny. Nem f ltek k semmit l, a hal llal is sokszor szembe n ztek m r. S a gyenge asszonyok m gis szemben ztek ezekkel a zord, kem ny katon kkal.

H nyszor lj k t mi magunk is a f jdalmak mag ny t, hogy egyed l hagynak a legjobb bar taink, s hogy gy rzed, egyed l emeled csak az leted keresztj t. Sok nagyp ntek van m r m g tt nk, de kev s az er nk, hogy szemben zz nk a val s ggal.

Sokszor rzik m g a magyar lmainkat. A gy tr d neh z lmokat. A gyermekeink honkeres lm t, az any k vigy z lm t, a hajnalv r desany k im j t. Vajon a mi let nk hol van az kl t r z k, fesz tsd meget ki lt k, tkoz d k, vagy megf leml tettek k z tt, akik f lnek J zus Krisztust ki ltani, mert lehet, hogy ez rt f nyes fegyverrel kell szemben zni a hit nk miatt? Ink bb mi is eltemetj k J zust, s csak nagyp nteki sorssal tudunk lni?

A k t gyenge asszony azon a kora hajnalon m gis elindult. Ism t f ldindul s volt, mint a megfesz t s ut n. De am g a nagyp nteki b nt temetett, ez a m sodik s rt nyitott, angyal rkez ssel, isteni zenettel, aki a munk j t v gezve r lt az elhenger tett k re, mintha ezzel is bizony tani akarn Krisztus gy zelm t. s a b szke rz k, hal los s padts got mutattak. De az Asr nem ket kereste az angyali sz zattal. Mert, aki J zushoz k sz l, azt megvigy zz k az angyalok.

Kedves testv rem! Te most honnan j ssz s hov k sz lsz? Ott vagy a J zust temet k k z tt, megv ltatlan b neiddel, elnyomott hiteddel, keser mag nyoddal? Vagy j ssz a h sv tra, hogy megl sd a csod t, s hogy te is az evang lium hirdet je l gy, hogy megtapasztald a felt madott J zus Krisztus dics s g t. Ne f ljetek h t az rny kb l a f nybe l pni, a keser , f jdalmas jszak kb l kil pni s hirdetni a f lelmetes hold legy z s t! A megt rt asszonyi sz vekben az r m ujjong sa boldogs got duzzaszt. l a Krisztus, nincs m r ott, ahol fek dt. Rohannak a j h rt vinni.

Kereszty n testv rem! Viruljon r nk egy ilyen h sv t! Legy nk mi is r szesei a krisztusi csod nak! Hirdess k a Felt madott dics s g t! Azzal a felszabadult boldogs ggal, amellyel M ria Magdal na s M ria tett k azt.

Ez a felt mad si r m s az Asr J zus Krisztus szeretete tegye ldott s meghitt eg sz h sv tunkat, hogy minden emberi gyarl s gunkat f lret ve, ltala megv ltva hirdet i legy nk J zus felt mad s nak. adjon ldott, b k s, hittel teli, boldog HAsSV TOT!

Nagy S ndor,

a Nagyk rolyi Reform tus

Egyh zmegye esperese

Szóljon hozzá