Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ökumenikus ima Szatmárnémetiért

Ökumenikus ima Szatmárnémetiért

Kereskényi Gábor polgármester Facebook oldaláról megtudtuk, hogy az az Iparosotthonban, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa szervezésében megtartották az “Ökumenikus ima Szatmárnémetiért” rendezvényt, amelyen városunk vallási felekezeteinek a képviselői vettek részt nemzetiségtől függetlenül.

„Segítsen bennünket a Jóisten abban, hogy politikai, etnikai és felekezeti hozzátartozástól függetlenül minden évben összegyűljünk, hogy közösen imádkozzunk és dolgozzunk városunk fejlődéséért és jobb sorsáért. Ez a rendezvény is újabb bizonyítéka annak, hogy Szatmárnémeti egy multikulturális város, amelyben a különböző emberek békében és harmóniában tudnak egymás mellett élni. Köszönöm helyi tanácsosunknak, Dohi Trepszker Lillának, hogy megszervezte ezt az eseményt, remélem, hogy egy hagyományt sikerült teremtenünk vele.” – fogalmazott a polgármester.

E felemelő eseményen Kiss József egyházmegyei főjegyző képviselte egyházunkat. Az összejövetelen döntés született arról is, hogy létrehoznak egy szatmárnémeti imacsoportot is, amelynek célja a szatmárnémeti vallási felekezetek együttműködésének a harmonizálása és szorosabbá tétele.

Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal

Szóljon hozzá