Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A református parókia tetejének átfedése Nagykolcson

A református parókia tetejének átfedése Nagykolcson

Az elmúlt időszak sok ember életét megnehezítette, sok egyházi közösség számára volt kihívás megmaradni és lelkileg “épülni”.

15 éves lelkipásztori szolgálattal a háta mögött, Apjok Artúr, nagykolcsi lelkipásztor az utóbbi évek legnagyobb kihívásaként élte meg ezt az időszakot. A lelkipásztor 2013 júliusa óta látja el mind e mai napig a gyülekezet pásztorolását. Ez alatt a hét év alatt jótékonysági egyházi bálok, hazatérés napi vasárnapok, imahetek, vakációs bibliahetek, anyáknapi ünnepségek, 48-. és -56.-os megemlékezések megtartásával, tette mozgalmassá a gyülekezetben a lelki életet. Továbbá ez alatt a hét év alatt rengeteg dolgot sikerült holland, román és magyarországi pályázati támogatásokból megvalósítani.

A gyülekezet segítségére volt több alkalommal a helyi polgármesteri hivatal is, ez most sem volt màsként. A lelkipásztor az Úr csodájának tekinti a megvalósult újítást. A református parókia tetejének átfedése màr a vírushelyzet kialakulása előtt tervben volt. A 2020-as év végén a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása révén sikerült megvalósítani a református parókia tetejének átfedését Nagykolcson. „Az Összetartozás Háza” címet viselő nyertes pàlyàzat révén a gyülekezet 1200000 Ft támogatásban rèszesült. Mivel a kapott összeg nem fedezte teljes egèszèben a parókia tetőfelújításával járó költségeket, fontos szerepet játszott a nagykolcsi és más gyülekezetek híveinek àldozatkèsz adakozàsa, valamint a szatmári egyhàzmegye támogatása. Hála és köszönet minden áldozatkész adomànyozónak aki segített valóra vàltani a nagykolcsi gyülekezet újabb àlmàt.

Szóljon hozzá