Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ok- és célkeresés az amaci SZIKÉN

Ok- és célkeresés az amaci SZIKÉN

Szép számban érkeztek el Amac református templomába 2019-es év első SZIKE-istentiszteletére. Az ifjúsági alkalmon érdekes témát dolgozott fel a meghívott előadó Illyés Tamás Zoltán, ugyanakkor hangosan és szívből szólt a dicséret a Lanka Duó vezetésével.   

Vasárnap koraeste 18 órakor kezdődött az ifjúsági istentisztelet, amelyen Keresztúri Erzsébet köszöntötte szeretettel a gyülekezetet. Keresztúri Dániel igeolvasása és Varga Viktória imavetetése közben énekkel készültek az igehirdetésszerű előadásra.

Illyés Tamás Zoltán érszőlősi lelkipásztor egy nagyon fontos kérdésre kereste a választ: „Mindennek okkal történik-e?! avagy véletlenek márpedig léteznek!?” Mindennek oka van, csak éppen nem tudjuk mi az. Ilyen és ehhez hasonló válaszokat a Szentíráson kívüli forrásokból is kapunk, de nekünk, keresztyéneknek mindent a Biblia mércéje szerint kell megvizsgálnunk. Ennek alapján hallották a jelenlevők a létezésünk-, a halálunk- és a megváltásunk okát. Életünket Isten adta, lelki halálunk az első bűneset következtében érkezett meg. A megváltás okát a következő alpontokkal határozta meg az előadó: megszülettél, vagy, aki éppen vagy, hallod az evangéliumot, vonzódsz Isten után, hiszel Jézus Krisztusban. Mindennek, ami ebben a világban van, vagy egy mennyei nézőpontja. Ha nem is értjük meg az okát, a célját mindenképpen megláthatjuk. Egy örömhír az előadás végére is jutott: az üdvösség nem elveszíthető.

A Lanka Duó (Papp Krisztina és Csorvási Mihály) énekei kitűnő választ adtak az előadásra: Azért élek Uram, hogy imádjalak…, Új hálaének áldja Istent a teremtés Urát, Ő hívott mindent életre, és szeretete mindig vár. Új hálaének áldja, Istent a békesség Urát, Ő otthonába hív minket, s a céltalan is rátalál.

Rácz Ervin szervező megköszönte a házigazdáknak és a jelenlevőknek a lehetőséget, ugyanakkor elmondta, hogy mindenkit vár február 3-ra, a következő SZIKE-istentiszteletre, Szigetlankára, amikor és ahol a Hanna Projekt nevű együttes fog dicsőíteni.

Szóljon hozzá