Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 15.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 15.

“Ezek az olt r m rt kei k ny kben kifejezve: egy k ny k egyenl egy k z ns ges k ny kkel s egy teny rrel. Alapja egy k ny k magas, s egy k ny k sz les, szeg lye pedig a sz l n k r s-k r l egy arasz. Ez pedig az olt r magass ga: a f ld n l v alapt l az als peremig k t k ny k, sz less ge pedig egy k ny k. A kisebb peremt l a nagyobb peremig n gy k ny k, sz less ge pedig egy k ny k. A t zt r n gy k ny k, s a t zt rt l f lfel n gy szarv ll ki. A t zt r hossz s ga tizenk t k ny k, sz less ge is tizenk t k ny k: teh t egyenl oldal n gysz g. A perem tizenn gy k ny k hossz , s sz less ge is tizenn gy k ny k, mind a n gy oldal n. A szeg ly rajta k r sk r l f l k ny k. Alapja egy k ny k k r sk r l. Az olt r l pcs i kelet fel n znek.” (Ez kiel 43, 13-17)

A fenti ig t olvasva k t gondolat fogalmaz dik meg bennem.

Az els : Nem csak Isten, de Isten szolg i is mindent pontosan terveznek, p tsen, s jegyeznek fel. Mindennek fontos a sz less ge, hossz s ga, magass ga, m lys ge s milyens ge. Nem a kivitelez fant zi j ra van b zva milyen legyen az olt r, s nem az olvas nak kell a kis j b l kisz vja a tud st, hogy mi milyen, mit hogy kell tenni, hogy kell p teni, hogyan kell besz lni, vagy hogyan kell lni. Az let minden ter let n utat mutat az Isten ig je, ha m r ilyen pontoss ggal sz mol be itt, rdemes Isten szerint berendezkedni-

A m sodik gondolat kicsit negat v: pont az rt mert t l szab lyozott, valahogy m gsem m k dik. Mi mind tudjuk mit kellene, csak pp a m rt kegys geink k l nb znek. Nem egyforma a k ny k. Ha engem k ny k lnek le vagy n k ny k l k le m sokat. Nem ugyan azzal a m rt kkel m r nk magunknak s m snak. Mi tudjuk de nem alkalmazzuk Isten terveit az let nkre n zve.

A harmadik a r ad s: De j is, hogy a k ny k, meg a l b helyett, ma m terben m rhet nk. S az m g jobb, hogy az Istenn l az egy k ny k, az egy teny rrel t bb, az egy k ny k meg egy teny r. Isten mindig b s gesebben m r nek nk mint amennyire mi elk pzelj k, mint ami m lt nyos s jogos. men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá