Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Hazat r s napja – sszetart ereje van
[*~ alt *]

Hazat r s napja – sszetart ereje van

Forr s: frissujsag.ro

A hiripi reform tus gy lekezet tizen t dik alkalommal rendezte meg a hazat r s napj t, melyre nemcsak a faluban l ket, de a telep l sr l elsz rmazottakat is hazav rt k a szervez k.

A vas rnapi istentiszteleten Kereszt rin G bor Erzs bet amaci reform tus lelk sz hirdette Isten ig j t. Mint megfogalmazta: az, hogy m r a tizen t dik hazat r s napj ra gy lnek ssze a h vek, azt jelenti, hogy rt ket k pvisel a rendezv ny. sszetart ereje van, er t ad – ami nagyon fontos gy a h tk znapokban, mint a mindennapi hit let gyakorl s ban. Az igehirdet st k vet en Kereszt ri S ndor hiripi lelkip sztor k sz nt tte az egybegy lteket.

Aki Istent v lasztotta

Az esem nyen jelen volt P lfalva k zs g polg rmestere, Zenoviu Bontea is, s a telep l s g r gkatolikus s ortodox lelk szei is r szt vettek a rendezv nyen csal djuk s h veik egy csoportj nak k s ret ben, akik n h ny mondatban k sz nt tt k az egybegy lteket, s ld st k rt k Istent l a rendezv nyre. Alkalomhoz ill versek is sz nes tett k az esem nyt, majd a h zigazda lelkip sztor Szatm rn metib l rkezett bar ti csoportja dics retekkel magasztalta az Urat F ris Betti karnagy vezet s vel. Az nneps g d szvend ge, a hiripi gy kerekkel is rendelkez dr. Pusk s Csaba, a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye f gondnoka is sz lt az egybegy ltekhez, aki a k zelm lt egyik szatm ri hith s nek, a Hiripen is sokak ltal ismert s szeretett Pap Anti b csinak, a k rny k parasztpr f t j nak ll tott eml ket. Az el ad egy minden id ben s korban aktu lis t m t taglalt, feleleven tve a parasztpr f ta let tj t s keser megpr b ltat sait: J zus Krisztust vagy az ppen aktu lis hatalmon l v ket kell-e szolg lni; tov bb mi j r az rt, ha m gis minden helyzetben, ha kell, b rmi ron Isten mellett d nt nk, s ha kell, az rral szemben is megvalljuk J zus Krisztust megv lt nknak. Az istentisztelet nemzeti im nk el nekl s vel z rult, majd a templommal szemben l v , Pap J zsef k ntortan t tisztelet re ll tott eml kt bla megkoszor z s ra ker lt sor. A r gi tan tv nyok gy k v ntak ad zni a n hai tan t eml ke el tt, aki vtizedeken t volt a helyi magyar k z ss g “tan t b csija”, nagyon sokakat tan tott meg a bet vet sre, sz mol sra. A koszor z st k vet en a tal lkoz z r sak nt k zeb dre ker lt sor a reform tus par kia udvar n.

Karik s Enik

Szóljon hozzá