Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ember lett az Isten – Kar csonyi lelkip sztori zenet a refszatmar.eu olvas inak
[*~ alt *]

Ember lett az Isten – Kar csonyi lelkip sztori zenet a refszatmar.eu olvas inak

“Miut n elmentek az angyalok t l k a mennybe, a p sztorok gy sz ltak egym shoz: Menj nk el Betlehembe, s l ssuk meg e dolgot, amelyet az Asr kijelentett nek nk! Elmentek h t nagy sietve, s megtal lt k M ri t s J zsefet s a j szolban fekv kisgyermeket.” (Lk 2, 15-16)

A kar csonyi t rt netben, melyet lehet, sokszor hallottunk m r, elindulnak a p sztorok, s elindulnak sokan, a b lcsek is, hogy megtal lj k Istent. s kire lelnek? Kit tal lnak? Emberre, emberekre. Ami ta Isten ember lett, amikor elkezdj k keresni az Istent, t rv nyszer en emberekre fogunk tal lni. Ez rt az ember, aki az Istent keresi, egyszer csak emberekkel tal lkozik. Ez azt jelenti, hogy p ld ul a f rfi s a n megh zasodnak, s azt mondja a f rfi a n nek “Te vagy az igazi!”, s a n azt mondja a f rfinek “H , te vagy az igazi!” s azt n sz p lassan megl tjuk, hogy h t, m gis csak gyarl , m gis csak esend , Ha megl tjuk a gyerekeinket, s hogyha nem t k letesek, l tjuk a kajlas gukat, s ez nem okoz nek nk k ts gbees st. sincs rendben, te se vagy rendben, s ez gy vagy rendben!

Az nnepen, ha elindulsz a templomba, ahova szeretettel v runk, te is emberekre fogsz tal lni, gyarl , esend , b n s emberekre. s nem ez a baj. Luther M rton gy fogalmazza meg a titkot: “Isten maga lesz emberr , hogy benn nket boldogtalan, b szke istenekb l val di emberekk tegyen, olyan emberekk , akik hat raikat, gyenges geiket s szeg nys geiket felismerik s elfogadj k.” Az ember elindul, hogy megkeresse Istent, s emberekre tal l. s amikor elindulunk, hogy megkeress nk embereket, akkor egyszer csak, egyszer csak valahogy r tal lunk az Istenre.

Mit jelent ez? T rt net szerint egyszer egy kisfi le lt az asztalhoz a sz nes kr t ival s egy nagy res lappal, s elkezdett rajzolni. Az desapja szrevette, milyen elm ly lten dolgozik. Meg llt mellette, s megk rdezte: “Mit csin lsz, kisfiam?”
“Lerajzolom Istent” – mondta a kisfi .
“De kicsim, Istent nem tudod lerajzolni” – felelt az apa. “Senki sem tudja, hogy n z ki Isten”.
A kisfi egy percre elgondolkodott, azt n gy sz lt:
“H t – majd megtudj k, ha elk sz l k!”

A legt bben egyet rten nek a t rt netb li ap val. Senki sem tudja, hogy n z ki Isten. De tal n ez az egyik oka annak, hogy Isten megalkotott minket, s elh vott az szolg lat ra. A “saj t k pm s ra” teremtett minket, hogy – bizonyos rtelemben – megmutassuk a vil gnak, hogy n z ki Isten. Ahogy tform l dunk Fi nak, J zus Krisztusnak a k p re, az emberek l thatj k benn nk visszat kr z dni mennyei Aty nkat.
Megl tj k Istent benned? Gyere, fedezz k fel ezt a csod t! men!

R cz Ervin

Szóljon hozzá