Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Elkísér utadon – búcsúzott a Németitől Dohi Arnold

Elkísér utadon – búcsúzott a Németitől Dohi Arnold

Búcsúzott a Németi Református Egyházközségtől Dohi Arnold segédlelkész, márciustól Szamosdob és Csengerbagos református gyülekezetének pásztorlását veszi át.

Vasárnap délelőtt a 10 órakor kezdődő istentiszteleten érzékeny búcsút vettek a németiek Dohi Arnoldtól. A búcsúzó lelkész igehirdetése előtt Evelin nevű leánygyermeket keresztelt, kérve életére Isten áldását. “Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek …” – Jeremiás próféta könyve 1. részének 4-től 10-ig terjedő versei alapján szólt a segédlelkész a gyülekezethez. Isten nem hagy magunkra félelmeink között, megtart bennünket, hozzá fordulhatunk minden problémánkkal. Ő elkísér utainkon, születésünk pillanatától, életünk végéig, akkor is, ha mások már elhagytak, vagy már nincsenek köztünk, ő velünk lesz minden napon a világ végezetéig. Az igehirdetést követően megköszönte a gyülekezet és Sipos Miklós lelkipásztor tanítását, szeretetét, a családias hangulatot, a lelki otthont.

Engedelmeskedni az örökkévaló Istennek, ez a lelkipásztor feladata, mert eszköz az Ő kezében. – mondta búcsúzásként Sipos Miklós lelkipásztor, biztosítva arról, hogy a gyülekezet imádsága el fogja őt és családját kísérni az új gyülekezetekbe is. Márciustól Szamosdob és Csengerbagos gyülekezetében fog szolgálni a lelkipásztor.

A Németi Református Egyházközség közösségi oldalán is búcsúztak a lelkésztől: „Köszönjük közel két és fél éves szolgálatát. Isten áldása legyen családján és további életén!”

Szóljon hozzá