Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Egyéves a SZIKE

Egyéves a SZIKE

Megtartotta éves közgyűlését a SZIKE, azaz a Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetsége, ugyanakkor új ifjúsági vezetőket választottak az egyházmegyei szervezet élére.

Csütörtökön délután 16 órakor a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának tanácstermében Jobb Domokos a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Ifjúsági előadója köszöntötte Igével az ifjakat: „Ha nincs mennyei látás, elvadul a nép, de boldog lesz, ha megtartja a törvényt.”

Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó röviden beszámolt az elmúlt egy év tevékenységeiről: ifjúsági találkozók, alkalmak minden hónapban legalább egyszer voltak, ugyanakkor a vetélkedők és a nyári programokon kívül diakóniai szolgálatot is végeztek a szikések.

Eddig Varga Edina volt az ifi-elnök, most átadta a stafétabotot egy másik „ombodi Vargának”, Varga Viktóriának. Alelnöktársai: Varga Edina Ombodról, Bozsó Viktória Szamokrassóról és Csorvási Bianka Szigetlankáról. Ugyanakkor a jelenlevő csapathoz lehet csatlakozni minden csütörtökön 16 órakor és együtt szervezhetik az ifjúsági alkalmakat, diakóniai szolgálatokat. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban és a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban rövid áhítattok lesznek hetente, amelyekre mindenki saját elhatározása szerint érkezhet.

Szóljon hozzá