Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Csendesnap a Refiben

Csendesnap a Refiben

Forrás: Szatmár.ro

Pénteken rendezik meg az immár hagyományos iskolai ünnepséget, a Csendesnapot a szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

Idén is a lelki feltöltődés és a barátkozás jegyében hirdették meg az iskola közössége számára a Csendesnapot. Pénteken istentisztelet, előadások, beszélgetések és érdekes foglalkozások várnak a diákokra és tanárokra.

A nap fél kilenckor áhítattal indul a Láncos templomban, amelyen Elek Arnold, az iskola volt diákja, jelenleg hatodéves teológus hirdet majd igét. Ezt követően Póti Eduárd, a tanintézmény történelemtanára a 300 éves szatmári békéről tart előadást.

Az ünnepélyes megnyitó után számtalan beszélgetésre sor kerül, a tizedikesek az érettségről, a tizenegyedikesek a párválasztásról beszélgethetnek, a tizenkettedikesek pedig a tanintézmény jövőjével kapcsolatban oszthatják meg egymással a véleményüket.

Az általános iskolások népi játékokat tanulhatnak, amelyeket később majd be is mutatnak, de kézműves foglalkozásokra is sor kerül, amelyet a délután folyamán kiállítássá rendeznek a diákok.

Természetesen ezúttal sem maradnak majd el a sportvetélkedők: a különböző évfolyamok a focitornán csaphatnak majd össze, de a sakktudásukat és az asztalitenisz-tehetségüket is megmutathatják majd a fiatalok.

A nap egy régi tárgyakból összeállított kiállítással és tehetségkutató versennyel zárul.

Csendesnap a Refiben

Szóljon hozzá