Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Beszámoló a Szatmárhegyi Református Egyházközség épületeinek akadálymentesítéséről

Beszámoló a Szatmárhegyi Református Egyházközség épületeinek akadálymentesítéséről

Új fejezetéhez érkezett a Szatmárhegyi Református Egyházközség épületeinek akadálymentesítése.

A tavaly induló projekt azt a célt tűzte ki, hogy három legfontosabb épületünk – a templom, lelkészi hivatal és a gyülekezeti ház könnyebben megközelíthető legyen a mozgásukban korlátozottak, illetve a kisgyermekesek számára.

A szakaszokban történő kivitelezés idei részét az előkészítő munkálatok második üteme képezte, amelyben partnerünk volt a HEKS és a Brot für die Welt/Kirchen helfen Krichen segélyeszervezet, illetve a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja. A projekt címe: Vajon az ember van a templomért vagy a templom az emberért. A nyertes pályázattal, az önrész biztosításával illetve önkénteseinkkel sikerült a parkoló alá rejtett szennyvíz illetve az esővíz elvezetését szolgáló csőrendszer számára az árkokat kiásni, aknát telepíteni, a rendszert homokágyba fektetni, összekötni a települést kiszolgáló szennyvízelvezetéshez, visszatakarni és tömöríteni a földet, végül elszállítani a fölöslegessé vált, kitermelt földet.

A munkálatokat gyülekezetünk gondnoka, Burján Sándor vezette, aki vállalkozásának alkalmazottaival, díjtalanul végezte a szerelési és csatlakoztatási munkálatokat, amelyért szeretnénk köszönetünket kifejezni.

Az eredmény igazodik a 21. századi, a közösség higiéniai modernizálását szolgáló elvárásokhoz. Lezár egy fejezetet a teljes projektből és előkészíti a soron következőt. A hátramaradt munkálatokból  következik a feljáró és parkoló vasalása, betonozása és a szegélyek telepítése, legvégül a térkövezés és a közvetlen környezet parkosítása.

Abban is bízunk, hogy a későbbiekben más vállalkozók és önkéntesek is kedvet kapnak a segítségnyújtáshoz, s így közösen könnyebb lesz az elképzelést teljességében kivitelezni. Isten adjon ehhez jókedvet, szép sikereket, hálás szívet!

Kovács József,

lelkipásztor, programfelelős

Szóljon hozzá