Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. október 15.

Velünk az Isten – 2020. október 15.

“Mi szükség volt hazajönnöm Gessurból? Jobb volna most is nékem ott lennem. Most azért szeretném a király arcát látni…” ( 2Sám 14,32)
Absolon hazaérkezett Gessurból, de a király nem engedte meg, hogy fia Jeruzsálemben tartózkodjék. Micsoda meghasonlás ez önmagával: Dávid hívatja  haza Absolont, de amikor az hazaérkezik, látni sem akarja. Nem, mert szebb, tetszetősebb, mint ő, hiszen Dávid felett is eljár az idő, az idő pedig kegyetlen, nyomot hagy az emberen.  A gyermek vágyik látni az apát. Szerintem itt már félre tétetik minden, ami a királysággal, a hatalommal kapcsolatos, a családban, ahol éljük életünket, egyedül csak az a kapcsolat számít, amelynek alapja a szeretet, ez legyőz minden rangot, minden haragot, mindent ami eddig a család tagjai közé állt.
Amikor elkezd bomlani  a szál a családtagok között, ott cselekedni kell: Lépni kell mindkét félnek.Az a baj a legtöbb esetben, hogy az egyik fél mindig a másiktól várja, hogy lépjen, mert rangon alulinak tartja, hogy megalázza magát a másik előtt. A hidak csakis  két irányból épülhetnek  fel. Emberi kapcsolatainkban is csakis így lehet a rendet helyre állítani.

Eléd viszem,
Uram haragvó szívemet,
kőszív helyett adj hússzívet,
álljon helyre a rend,
amelyre teremtettem.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá