Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Batiziak imahete, testvéri hittapasztalatokkal

Batiziak imahete, testvéri hittapasztalatokkal

Mozgalmas, tartalmas és rendhagyó imaheten vannak túl a batiziak. Szombattól péntekig tartott az alkalomsorozat, mely Tokajban, a Batizi Református Egyházközség testvérgyülekezetében kezdődött.

Nem hajóval tették meg az utat, mint egykor az idei imahét alapigéjében Pál apostolék Málta felé, de izgalmakat így is tartogatott, nem az út, de az ottani közös alkalom. Jóczik-Tóth Orsolya vendéglátó tokai lelkipásztor tarott egy áhítatot, majd két előadást is tartott Király Lajos batizi lelkipásztor, szatmári esperes: lévén házasság hete, az első előadásban a férfi és nő kapcsolatáról tartott érdekes és humorral fűszeretett előadást, majd a gyászról és annak megküzdési stratégiáiról szólt az előadó. Ezt követően városnézés és természetesen, ha már Tokaj, borkóstolás következett. Ezzel a testvéri hittapasztalattal vette tehát kezdetét az imahét.

A hazautazást követően vasárnap már a batizi református templomban folytatódtak az események. Buzgău Iosif, vetési és petei görög katolikus plébános szolgált vasárnap az ökumenikus istentiszteleten,  amelyen minden történelmi egyház lelkipásztora jelen volt. Hétfőn Balázs Zoltán szilágyerkedi-, kedden Máthé Lóránd-Árpád dobrai-, szerdán Fazakas Judit hosszúmezői-, csütörtökön Fábián Éva Katalin nagyecsedi-, végül pedig Zsákai Norbert bogdándi lelkipásztor hirdette Isten Igéjét. Az utóbbi volt a 120 lelkipásztor, akit Király Lajos lelkipásztorsága alatt hallgathatott meg a gyülekezet az imahetek alkalmaival.

Lapunk a záró alkalomba tekinthetett be részletesebben, ahol Zsákai Norbert bogdándi lelkipásztor igehirdetésében az előítéletektől óvta a gyülekezetet, felhívva a figyelmet arra, hogy Jézus befogadott bennünket akkor, amikor még bűnösök voltunk, annak ellenére, hogy nem vagyunk rá méltóak. Ugyanakkor az igehirdető bátorított arra, hogy Jézus ne csak egy plusz legyen az életünkben, hanem az első, mindennek az alapja. A gyülekezet énekkara több szép énekkel válaszolt az igehirdetésre, elénekelve Jézusnak: “Csak Benned bízom, Uram, egyedül. Te megtartod életem. Ismerem hangodnak szelíd szavát Csak szólj és indulok!”

Szóljon hozzá